Zo zet je een recruitment bureau in

Een recruitment bureau, ook wel een headhunters of Executive Search firma genoemd, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vinden van toonaangevende kandidaten voor verschillende soorten functies bij bedrijven. Het beschikt over een uitgebreid netwerk van mogelijke kandidaten en kan daardoor gerichter zoeken naar de juiste persoon voor de vacature. Daarnaast heeft een recruitment bureau veel kennis over diverse bedrijfsculturen en kan daardoor beter inschatten of een bepaalde kandidaat geschikt is voor een functie.

 

Waar wordt een recruitment bureau voor ingezet?

Recruitment bureaus worden vooral ingezet wanneer er sprake is van een specialistische of moeilijk te vinden functie. Zoekt een bedrijf bijvoorbeeld naar een ict-manager, dan is het inschakelen van een recruitment bureau een goede optie. Het bureau zal dan met zijn uitgebreide netwerk sneller de juiste kandidaat vinden dan wanneer het bedrijf zelf gaat zoeken.

Waarom zou je een recruitment bureau inzetten?

Er zijn verschillende redenen waarom je een recruitment bureau in kunt zetten. Zo bespaart het je tijd en moeite, omdat het bureau al het werk voor je uit handen neemt. Daarnaast kun je er ook op rekenen dat het bureau een goede kandidaat vindt, omdat het beschikt over de juiste kennis en ervaring. Tot slot is het inschakelen van een recruitment bureau vaak goedkoper dan wanneer je zelf gaat zoeken, omdat je dan geen extra kosten maakt voor bijvoorbeeld advertenties.

 

Wat kost een recruitment bureau?

Elk recruitment bureau voor werving en selectie pa hanteert een eigen tarief, afhankelijk van de diensten die worden aangeboden. Soms wordt er een uurtarief gehanteerd, maar vaak wordt er een percentage van het jaarsalaris van de kandidaat in rekening gebracht. Dit percentage wordt gerekend wanneer de kandidaat aangenomen wordt door het bedrijf.

Waarom hetpabureau.nl?

Het PA bureau is een recruitment bureau dat gespecialiseerd is in het vinden van de juiste kandidaten voor functies in de zorg- en ICT-sector. Het bureau beschikt over een uitgebreid netwerk van mogelijke kandidaten en kan daardoor gerichter zoeken naar de juiste persoon voor de vacature. Daarnaast heeft het bureau veel kennis over diverse bedrijfsculturen en kan daardoor beter inschatten of een bepaalde kandidaat geschikt is voor een functie.

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.