Zo vind je een interim uitdaging in 2022

Het jaar zit er bijna op: een bewogen en spannend jaar. In loondienst al spannend genoeg, laat staan als je zelf een onderneming runt. Zo voelt het ook voor menig interimmer: als ondernemer. Onzeker hoe, of en wanneer je de volgende opdracht vindt. Je wil natuurlijk ook niet elke opdracht aannemen – dus hoe vind je de juiste? Dat is nog niet zo eenvoudig.

 

In dit artikel zetten we de interimmer in de spotlight. Hopelijk geeft het jou wat inspiratie om zelf een interim uitdaging aan te gaan in 2022!

 

Het verschil tussen interim en werken via een uitzendbureau

 

Als uitzendkracht kun je via een uitzendbureau werken en via hen een uurtarief krijgen, in plaats van rechtstreeks in dienst te zijn van het bedrijf. Het is helaas onwaarschijnlijk dat je dezelfde voordelen krijgt als collega’s die wel een vast contract hebben. Maar de flexibiliteit en het gemak van uitzenden past bij sommige mensen meer dan traditionele voordelen.

 

Uitzenden is ook een prima manier om na een periode van werkloosheid weer aan het werk te gaan. Veel mensen die op zoek zijn naar een vaste baan, zullen een functie op tijdelijke basis aannemen en krijgen een vaste baan aangeboden door de organisatie als de werkgever vindt dat ze de functie moeten behouden.

 

Interim-managers moeten in staat zijn om direct een echte impact te maken op een afdeling of project. Hoewel tijdelijk, zijn ze experts in hun vakgebied en, in tegenstelling tot een aannemer, worden ze meestal ingeschakeld om een ​​team of project te leiden en een klus tot het einde te volbrengen. Daarom zijn veel interim opdrachten ook op zoek naar iemand die veel ervaring en een helder track record heeft.

 

Als interim executive kan jouw expertise zeer gewild zijn, waardoor het salaris dan ook vaak wat hoger ligt! Veel mensen kiezen ervoor om dit carrièrepad te volgen, omdat ze het loon en de positie van een leidinggevende functie krijgen, maar flexibel kunnen blijven in hun werkpatroon. En dat brengt voordelen met zich mee.

 

Waarom een interim functie in plaats van loondienst?

 

Het fundamentele verschil tussen tijdelijke en interim-banen is het niveau waarop ze opereren. Interim-management is een functie op directieniveau, contracteren is voor professionals met niche-vaardigheden en uitzendrollen kunnen variëren van assistent- tot managerniveau.

 

Interim leiderschap is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt meer dan alleen ervaring nodig, met name in de arbeidsmarkt van vandaag. Naast ervaring, diploma’s en professionele vaardigheden, zijn er ook social skills nodig. De vaardigheid om vooruit te kijken. De vaardigheid om binnen een bepaalde tijd een visie te creëren, die op lange termijn gevolgd wordt. 

Veel organisaties zien interim-leiderschap in eerste instantie niet als een optie. Het gebruik van een tijdelijke leider kan echter helpen bij het vinden van de juiste persoon om de functie voor de lange termijn te vervullen en tegelijkertijd de organisatie vooruit te helpen. Mede om deze reden hoor je vandaag de dag zo vaak over interim leiders of managers – er zitten nu eenmaal veel voordelen aan voor een organisatie om een sterke interim kracht in te schakelen.

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.