Zo stippel je optimale routes uit voor jouw koeriers

Als jij veel leveradressen op een dag hebt, kan het planningtechnisch uitdagend zijn om de juiste routes uit te stippelen. Wil jij voor jouw koeriersbedrijf ook logische bezorgroutes creëren? Om je op weg te helpen, hebben we een aantal handige tips voor je op een rij gezet.

Routeplanning software

Door efficiënte routes te plannen, kun je op eenvoudige manier tijd, geld en benzine besparen. Heb je geen logistiek planner in dienst? Met routeplanning software wordt het uitstippelen van routes vereenvoudigd. Allereerst biedt de software de mogelijkheid om standaard los- en laadtijden in te stellen en per order een specifiek tijdvak mee te geven. Zo weet jouw klant precies wanneer het pakket verwacht kan worden! De routeplanner kan vervolgens voor jou de meest efficiënte route uitstippelen

Efficiënte routes
Om op een handige manier optimale bezorgroutes te maken, kun je gebruikmaken van een routeplanner. Hierbij voer je handmatig meerdere adressen in, importeer je met Excel webshops of integreer je gemakkelijk het ERP- of CRM-pakket via API. Zo worden jouw opdrachten direct getoond! Deze routeplanner rekent op basis van de laad- en lostijden, files, het weer en het gewenste bezorgmoment de meest efficiënte route voor je uit. Je kunt deze routes op eigen inzicht aanpassen en voegt de last-minute opdrachten heel gemakkelijk toe. 

Realtime informatie


Via een routeplanner krijg je realtime inzicht in de locatie van de chauffeurs en opdrachten, zodat jij meteen ziet of een koerier voor of achter op schema loopt. Om de meest efficiënte routes te creëren, kun je gemakkelijk logische bezorgroutes maken met meerdere wagens, chauffeurs en depots. Route plannen wordt zo wel heel eenvoudig! 

Chauffeursapp


Wist je dat er speciale chauffeursapps ontwikkeld zijn? In deze apps zien jouw chauffeurs in één oogopslag welke route ze die dag moeten rijden en worden ze duidelijk van A naar B genavigeerd. In een handig overzicht staan alle opdrachten met de orderdetails en de klantgegevens vermeld: van naam tot adres. Als de chauffeur onverwacht vertraging heeft, kan hij of zij heel snel en eenvoudig de klant op de hoogte brengen. 

Track & Trace


Natuurlijk is het ook mogelijk om een track & trace code te versturen. Zo kun je jouw klanten per mail en SMS over de exacte aflevertijd informeren en heb je daarbij de mogelijkheid om zelf de inhoud van de berichten aan te passen. Tevens kun je datumreeksen meegeven, waarmee je kunt inplannen dat een ‘combinatierit’ gereden wordt als er meerdere opdrachten in deze buurt gereden moeten worden. 

Met een flexibele routeplanner kun je eenvoudig een route uitstippelen die jouw chauffeurs echt kunnen halen en behoud jij altijd het overzicht. Bespaar tijd, geld en benzine en schaf nu een routeplanner aan! 

 

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.