Zakelijk rijden? Kies voor een elektrische SUV!

Ben je op zoek naar een zakelijke auto? Dan is een SUV misschien iets voor jou. Deze auto wordt vaak bestempeld als gezinsauto, maar hij wordt ook veel door bedrijven gebruikt. Dit komt vooral door de grote laadruime. Hierdoor kun je er veel en/of grote spullen in vervoeren. Als je in een SUV wilt rijden, kun je kiezen voor een brandstofmodel of een elektrische variant. Vroeger reden veel ondernemers in een brandstofauto, maar de elektrische modellen winnen aan populariteit. Wij vertellen je hier waarom je moet kiezen voor een elektrische variant.

Fiscale voordelen


Er zijn ondernemers die twijfelen of zij een voor een volledig elektrische auto een hybride auto of een brandstofauto moeten kiezen. Wil je profiteren van fiscale voordelen? Dan raden wij je aan voor een elektrische auto te kiezen. Hieronder zetten we een paar van deze voordelen op een rijtje.

1) Je betaalt minder bijtelling


Als je met een zakelijke auto per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt, krijg je te maken met bijtelling. Deze is standaard 22%. Rijd je in een elektrische SUV? Dan valt de bijtelling lager uit. De komende jaren wordt de bijtelling voor elektrisch rijden weliswaar steeds verder verhoogd, maar tot 2026 ben je nog steeds goedkoper uit. Door bijtelling online te berekenen weet je precies waar je aan toe bent. 


2) Je ontloopt bepaalde belastingen


Een tweede fiscaal voordeel van elektrisch rijden is dat je bepaalde belastingen ontloopt. Als bestuurder van een zakelijke elektrische SUV betaal je tot 2025 bijvoorbeeld geen BPM en MRB. Ook hier komt de komende jaren verandering in. Zo ga je vanaf 2025 een kwart van het normale bedrag betalen. Vanaf 2026 betaal je evenveel BPM en MRB als bestuurders van een diesel- of benzineauto.


Beter voor het milieu


Wil je jouw steentje bijdragen om klimaatverandering tegen te gaan? Dan is een elektrische SUV een uitstekende keuze. Een elektrische auto stoot namelijk minder CO2 uit dan een brandstofauto. Het verschil in uitstoot kan tot wel 55% lager uitvallen als je elektrisch rijdt. Hiermee rijd je dus een stuk bewuster dan met een brandstofauto. Uiteraard hangt de uitstoot af van de auto die je kiest. Niet iedere auto stoot immers dezelfde hoeveelheid CO2 uit, zelfs elektrische auto’s niet.

Kopen of leasen?


Wil je zakelijk rijden? Dan neig je er misschien naar om een auto te kopen. Dit kan, maar een SUV leasen zakelijk behoort eveneens tot de mogelijkheden. Leasen brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hoef je het aanschafbedrag niet in één keer te betalen. Je betaalt namelijk een maandelijkse vergoeding voor een zakelijke leaseauto. Dit doe je gedurende een bepaalde periode. Na afloop van deze periode heb je de volledige auto betaald. Bijkomend voordeel is dat je weet wat jouw maandelijkse kosten zijn. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Wat is de beste positie voor je lichaam tijdens een vergadering?

In de hectiek van ons professionele leven besteden we vaak veel tijd aan vergaderingen. Of het nu face-to-face is of virtueel, de manier waarop...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.