Welke zakelijke trends mag jij absoluut niet overslaan?

Een succesvolle ondernemer staat niet stil, maar is continu in beweging. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van zakelijke trends. We bespreken de belangrijkste van dit moment met je, van thuiswerken tot online vergaderen en de arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp.

 

1. Ook als zzp’er verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid

De AOV leek altijd iets voor ondernemers met een groot bedrijf, want de premies zijn doorgaans aan de hoge kant. Maar de tijden veranderen en tegenwoordig zijn er meer zzp’ers. Daar moest dus een passende verzekering voor komen. Die is er nu in de vorm van de AOV verzekering zzp. Je kiest zelf het verzekerde bedrag en hebt daarmee altijd een premie die bij je inkomen past.

2. Werken op kantoor wordt de uitzondering

Sinds corona werken we steeds meer thuis, we komen daardoor steeds minder op kantoor. Hou er rekening mee dat deze trend ook doorzet wanneer corona afneemt. Daar kun je op verschillende manieren op inspelen. Bijvoorbeeld door een kleiner kantoor te huren, wat flink in de kosten scheelt. Maar vergeet ook niet om in je werknemers te investeren, zodat zij op een verantwoorde manier thuis kunnen werken.

3. Online vergaderen

Deze trend is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de vorige. We werken meer op afstand, zijn minder vaak samen en vergaderen dus vooral online. Dat zorgt ervoor dat je op een nieuwe manier naar vergaderen gaat kijken. Is elke vergadering echt wel nodig? En zo ja, welke tool is dan het beste? Goede punten om over na te denken, net als het maken van afspraken over online vergaderen. Als iedereen de etiquette kent, verlopen de vergaderingen ook nog eens veel vlotter.

4. Neem tijd voor jezelf

Niet echt een trend, want als ondernemer was het altijd al belangrijk om af en toe even bij te tanken. Maar in deze tijden is dat extra belangrijk, dus benadrukken we het nog maar eens. De uitdagingen van dit moment zijn groter en anders dan we tot voorheen gewend waren. Dat biedt interessante kansen en uitdagingen, maar vraagt ook veel. Blijf dus scherp op je agenda en plan regelmatig wat tijd in voor jezelf, zodat je de volgende dag weer vol goede moed aan de slag kunt. Spreek bijvoorbeeld af om maximaal acht uur op een dag te werken en alleen afspraken te maken die je energie geven (in plaats van energie kosten).

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.