Waarom je beroepsaansprakelijksheidsverzekering vergelijken zo slim is

Waarschijnlijk ken je wel een ‘gewone’ aansprakelijkheidsverzekering, waarbij schades die jij bij anderen kunt veroorzaken gedekt zijn. Meestal geldt zo’n verzekering voor alle leden van je gezin. Als je echter tijdens het uitvoeren van je beroep schade veroorzaakt, of daarvoor aansprakelijk wordt gesteld, geldt die gewone dekking niet. In dat geval wil je terug kunnen vallen op je beroepsaansprakelijksheidsverzekering, die speciaal daarvoor is ontwikkeld. voor je er een afsluit is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken wel handig.

 

Voor wie is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een goede stelregel bij het afsluiten van een verzekering is te kijken naar de mogelijke schade die uit jouw handelen of je werk kan ontstaan. Je gaat voor jezelf na of de kosten (de premie die je moet betalen) opwegen tegen wat de verzekering eventueel gaat vergoeden. Maar voor de meeste ongelukken of voorvallen kun je dat niet allemaal van te voren bedenken of uitsluiten, zodat voor heel veel beroepen het afsluiten van zo’n verzekering al snel de moeite loont. Vooral wanneer je als zelfstandige handelt is het een goede zaak om dit eens uit te zoeken, zeker als je je realiseert dat kleine voorvallen soms grote (financiële) gevolgen kunnen hebben. Het is in elk geval belangrijk om uit te zoeken of je in jouw beroep misschien zelfs verplicht bent om er een af te sluiten.

 

Waar moet je op letten bij het vergelijken?

Zodra je eenmaal besloten hebt een beroepsaansprakelijksheidsverzekering af te sluiten, doe je er goed aan om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Er bestaan inmiddels diverse aanbieders, die vaak in verschillende vakgebieden gespecialiseerd zijn. Let goed op wat er allemaal wel en niet verzekerd is, ook dat kan bij verschillende aanbieders sterk uiteen lopen.

 

Wat is er nog van invloed op de hoogte van je premie?

Bij het vergelijken van bedrijfsverzekeringen is het verder belangrijk om de omzet op te geven die je draait. Je kunt je voorstellen dat wanneer je een hoge omzet draait, de verzekering duurder wordt. Dit is zo omdat het risico ook toeneemt. Daarnaast is het belangrijk om duidelijk aan te geven wat je bedrijfsactiviteiten zijn. Ben jij bijvoorbeeld actief in de maak-industrie? Dan zal een beroepsaansprakelijkheidsverzekering duurder zijn. Waarom vraag je je af? Wanneer je alleen iets verkoopt heeft de fabrikant ook een verzekering, maar wanneer je het zelf maakt ben jij het eindstation wanneer de geclaimd moet worden. Dit is de reden waarom het soms slimmer is om te kiezen voor een fabrikant dan om het zelf te maken.

 

Een goede plek om te starten.

Als je op de website van Diks kijkt, wordt je aan de hand van een paar vragen een stuk wijzer en kun je direct een paar opties vergelijken.

 

Niels
Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.