Voorkom onbetaalde facturen

Wanneer je start voor jezelf als ondernemer kies je dit vaak vanwege de vrijheid. Je haat het om voor een baas te werken of je wilt graag veel geld verdienen. Veel (succesvolle) ondernemers nemen meer personeel aan om het bedrijf te laten groeien. Dit kan alleen hand in hand gaan wanneer er meer klanten binnenkomen.

Hoe meer klanten hoe sneller je meer personeel aan kunt nemen. Echter in groeiende bedrijven met meer klanten gebeurd het ook steeds vaker dat facturen niet (op tijd) betaald worden. In het begin is dit lastiger te controleren omdat verschillende organisaties verschillende betaaltermijnen hanteren.

De financiële afdeling binnen je organisatie moet dit goed in de gaten houden. Want vanwege de groei van je bedrijf is het mogelijk dat je meer mensen aanneemt, meer kosten maakt, maar de betalingen achterblijven.

 

Nu is het  natuurlijk te overzien wanneer je de betaaltermijn weet. Maar wat doe je wanneer klanten helemaal niet betalen?

 

Tips om de factuur op tijd betaald te krijgen

Een probleem in de cashflow wil je voorkomen, hieronder een aantal tips die je kunt gebruiken bij het sneller verkrijgen van betalingen:

  1. Direct na opdracht factureren, dit zorgt voor de meest hoge cashflow
  2. Verstuur de factuur per e-mail, klinkt als gesneden koek maar veel bedrijven doen dit nog niet
  3. Maak de factuur zo duidelijk mogelijk. In onze organisatie hadden wij in het begin hier ook last van. Klant snapt factuur niet, laat hem liggen komt later in de lucht met vragen. Bij pech moet de factuur worden aangepast en heb je weer een nieuwe betaaltermijn
  4. Gebruik een betaalverzoek
  5. Uitleg over betaling doorgeven aan opdrachtgever

 

Betalen je klanten nog steeds niet op tijd? Dan kan je eens nadenken over het inschakelen van een incasso advocaat. Een incasso advocaat maakt er werk van om openstaande facturen betaald te krijgen. Een incasso advocaat kan vaak meer bereiken dan een incassobureau of deurwaarder door meer op maat naar de vordering te kijken en op de juiste manier te communiceren. Verder kan de incasso advocaat ook procedures voeren bij de rechtbank, ongeacht de hoogte van de vordering.


Voor meer informatie kan je naar de website van lawandmore.nl.

 

Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

6 Tips om jouw kantoor duurzaam in te richten

Wat goed dat je op zoek bent naar tips om je kantoor duurzaam in te richten! Het verduurzamen van je werkplek is niet alleen...

Hoe beveilig je je huis met een ip camera?

Hoe beveilig je je huis met een ip camera?   Met de toenemende technologische ontwikkelingen wordt het steeds belangrijker om je huis te beveiligen. Een eenvoudige...

Als ondernemer geld lenen, hoe zit dat?

Zet de volgende stap met je organisatie, door nieuwe machines aan te schaffen of te investeren in een uitbreiding van het personeelsbestand. Niet iedere...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.