Twee legal documenten die je nodig hebt als ondernemer

Het opstellen van een privacyverklaring kan je helpen om een betere ondernemer te worden. Want hoe ga jij eigenlijk met persoonsgegevens om? Er zijn verschillende manieren waarop je je kunt onderscheiden als ondernemer. Echter bezoekers van je website duidelijkheid geven én de wet naleven, dat willen we natuurlijk allemaal. Een privacyverklaring laat de bezoekers van je website precies weten wat ze van jou mogen verwachten als het gaat om het verzamelen van persoonsgegevens en hoe je ermee omgaat. Zo’n privacyverklaring op stellen vergt kennis en tijd. Hier kun je namelijk precies in vastleggen hoe jij met persoonsgegevens omgaat.

 

Waar je op moet letten als je een privacyverklaring op wilt stellen.

Om te beginnen moet je voor jezelf vaststellen of je een dergelijk document nodig hebt voor de toepassing waar jij aan gaat werken. Daarnaast check je of je het document in het Engels of in het Nederlands opstelt. Je doet er goed aan om je hierover te laten informeren. Bekijk ook de privacy policy van andere, vergelijkbare bedrijven om zeker te zijn dat je niets vergeet. Onthoud echter dat je deze niet letterlijk kunt overnemen. Doe je dit wel, dan krijg je geen boete voor het niet hebben van een privacyverklaring, maar wel een proces aan je broek voor plagiaat.

 

Bescherm je bedrijf en je familie met een samenlevingscontract

Een samenlevingscontract is een andere benaming voor een overeenkomst over samenwonen. Veel van de vanzelfsprekende zaken die door het aangaan van een huwelijk direct door de wet geregeld zijn, worden minstens net zo op prijs gesteld door stellen die, om wat voor reden dan ook, ervoor kiezen om (nog) niet te trouwen maar samen een huishouding te gaan voeren. Ook als je kiest voor die manier van samen met iemand verder door het leven gaan, dan wil je dat de belangen van jou en je partner voldoende aandacht krijgen. Door vooraf over deze zaken na te denken kun je veel mogelijke problemen alvast tackelen en zorgen dat zowel de zakelijke als de romantische kanten van jullie plannen goed op papier komen. Zeker als ondernemer is dit aan te raden. Ben je een eenmanszaak of VOF? Dan ben je hoofdelijk aansprakelijk en kan je familie er ook onder komen te leiden wanneer jouw bedrijf in zwaar weer komt.

 

Waar je op moet letten als je een samenlevingscontract wilt laten opstellen

Het mooie is dat jijzelf niet precies hoeft te weten wat er allemaal in het contract moet worden vastgelegd. Maar het is wel handig om alvast je gedachten over een aantal zaken te laten gaan. Bijvoorbeeld waar jullie willen gaan wonen, of je gaat huren of kopen en hoe jullie de kosten van de huishouding gaan verdelen. Maar let op: er zijn ook diverse aspecten die niet zo makkelijk in een samenlevingscontract geregeld worden, bijvoorbeeld als jullie samen kinderen hebben of willen, of als je wilt vastleggen wat er met de kinderen moet gebeuren in het geval dat jullie uit elkaar gaan. Voor dit soort vragen en nog veel meer andere vragen doe je er goed aan om je hierover te laten informeren. Kortom, ben jij ondernemer en heb je nog nooit over beide of een van deze basiszaken nagedacht? Wacht dan niet langer en ga ermee aan de slag!

 

 

 

Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.