Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars en creatievelingen zijn dit soort grote evenementen het moment om hun zelfgemaakte kunst aan de wereld te laten zien, en hopelijk ook te verkopen. Een eigen kraampje beheren is niet niets, en als je het nog nooit eerder gedaan hebt kan het best spannend zijn. Wij helpen je graag een beetje op weg: in dit artikel lees je de beste tips voor beginnende kunstenaars op grote evenementen. 

 

Laten weten wie je bent

De artist alley van een fantasy evenement is altijd het drukbezochtste deel van de hele markt. Met zoveel verschillende kraampjes om je heen, is het dus van groot belang dat je voldoende opvalt, en dat mensen van een afstand al kunnen zien wat jij verkoopt. Overweeg daarom om een aantal banners met jouw logo er op te laten printen. Ook als het druk is, kunnen mensen zo in een oogopslag zien waar ze bij jou voor terechtkunnen. Daarnaast geeft een mooi ontworpen banner een professionele indruk, wat jouw kraampje extra ten goede komt.

 

Genoeg variatie in je producten 

De meeste mensen laten voor een fantasy markt hun eigen tekeningen op A4-formaat uitprinten, en verkopen hun werk dan als posters. Dat kan heel leuk zijn, maar er is nog veel meer mogelijk! Je kunt bijvoorbeeld ook een groot aantal stickers laten drukken, om te verkopen of om gratis weg te geven. Niet alleen leuk voor de klant, maar het is ook goede reclame voor jouw bedrijf. Er zijn ontzettend veel opties, en een goede drukkerij kijkt meestal graag met jou mee naar wat jij nodig hebt om jouw kunst op de juiste manier af te drukken.

 

Andere mensen leren kennen

Het mooie aan een groot evenement is dat er veel mensen met dezelfde hobby’s en talenten op dezelfde plek samenkomen. Vergeet daarom dus ook niet om, tussen alle drukte door, de mensen in de kraampjes naast je aan te spreken! Vaak kunnen zij je meer vertellen over hun ervaringen op dit soort evenementen, en hebben ze een aantal goede tips. Het gaat er bij een markt als deze niet om wie het meeste kan verkopen, maar juist om de gemeenschap en gezelligheid. Een leuke markt ervaring maak je samen!

 

Ook kunnen genieten

Hoewel iedereen graag wil dat zijn kraam een succes wordt, is dit niets iets wat je helemaal zelf in de hand hebt. Je kunt je heel goed voorbereiden, en ervoor zorgen dat jouw kraam er op-en-top uitziet, maar er is nu eenmaal ook een beetje geluk nodig. Vergeet daarom ook niet te genieten van de dag, en wandel zelf even een rondje als je de tijd hebt. Mocht de dag een succes worden, dan doe je alvast inspiratie op voor jouw volgende evenement!

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Wat is de beste positie voor je lichaam tijdens een vergadering?

In de hectiek van ons professionele leven besteden we vaak veel tijd aan vergaderingen. Of het nu face-to-face is of virtueel, de manier waarop...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.