Niets irritanter dan slecht internet of telefonie op de zaak

Dat je internet in huis hebt is inmiddels niet meer dan normaal. Mocht je denken ‘iedereen heeft internet’ dan heb je het fout. Er is in Nederland nog steeds 3% geen internet. Dat zijn 453 duizend mensen!

 

Zakelijk internet en internet thuis, is dat hetzelfde?

Het zakelijke internet lijkt sterk op het internet dat u als consument thuis gebruikt. Internetsnelheden zijn bijvoorbeeld meestal hetzelfde. In veel gevallen zijn de kosten van commerciële internetabonnementen echter hoger. Waarom kiezen voor Enterprise Internet? Een goede en betrouwbare internetverbinding is natuurlijk erg belangrijk voor het bedrijf. Je wilt altijd beschikbaar zijn, zeker in deze tijd. Ook wordt er steeds meer via internet gewerkt. Als uw bedrijf door een storing 2 uur niet bereikbaar is, wordt dat erg duur. Daarnaast biedt Zakelijk Internet u vele aanvullende diensten, waaronder vaste IP-adressen, VoIP, extra firewalls, back-upopslag en pinbetalingen. Ook kun je 24 uur per dag terecht bij de klantenservice van veel internetproviders. Er is ook een economisch voordeel. U kunt uw zakelijke internet abonnement aftrekken van de belasting. U gebruikt het tenslotte voor uw bedrijf. Daarom kan je beter zakelijk internet afsluiten als organisatie.

Zakelijke telefonie, wat kan je verwachten?

De naam zegt het al, maar de zakelijke telefoon is de telefoon die u gebruikt om zaken te doen. Wees jezelf of een werknemer als ondernemer. In het laatste geval ben je nog steeds de eigenaar van de telefoon. Het verschil tussen zakelijk en privé Het voordeel van de zakelijke telefoon is dat de aangifte kosten inkomstenbelasting kunnen worden afgetrokken van de winst van het bedrijf. Dit geldt zowel voor de aanschafkosten van het toestel als voor de abonnementskosten, het dataverbruik en de belkosten. Ook tijdens de btw-aangifteperiode kunt u de btw volledig terugvragen. Als zzp’er mag u meer kosten aftrekken bij uw belastingaangifte. Handig dus, zakelijke telefonie.

Privé-abonnementen gebruiken voor zakelijke gesprekken Als u een zakelijke telefoon heeft en gebruik wilt maken van de aftrekpost, betekent dit niet dat u een zakelijke telefoon moet kopen. U bent niet verplicht de bedrijfsnaam op de factuur te vermelden. Daarnaast zijn commerciële abonnementen over het algemeen duurder dan “gewone” abonnementen. Daarom kiezen veel zzp’ers er ook voor om hun privé telefoon te gebruiken om te werken. Er zijn echter enkele obstakels. 1. Trek een deel van de kosten af Gebruikt u uw mobiele telefoon voor commerciële en privédoeleinden? Dan mag u mogelijk maar een deel van de kosten aftrekken bij de belastingaangifte. De kosten en btw voor privégebruik zijn voor uw rekening. Als uw telefoonabonnement is opgebouwd uit apparatuur- en gebruikskosten, kunt u het zakelijke deel bepalen aan de hand van de verhouding van deze abonnementskosten. U kunt het dan aftrekken van de winst.

Niels
Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Wat is de beste positie voor je lichaam tijdens een vergadering?

In de hectiek van ons professionele leven besteden we vaak veel tijd aan vergaderingen. Of het nu face-to-face is of virtueel, de manier waarop...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.