Lean Management, hoe zet ik dit goed in?

Lean management is een term die gebruikt wordt om zo efficient mogelijk een proces in te richten binnen een organisatie. Het doel hiervan is een optimale structuur aan te brengen binnen een bedrijf om langdradige en overbodige processen om te zetten naar waarde voor de klant.

 

In de basis zijn er een aantal termen die hetzelfde betekent en komt origineel bij het automerk Toyota vandaan. 

 

De voordelen van lean management

 

Vaak zijn bedrijven erop gebrand zo snel mogelijk te groeien. Hierin kunnen keuzes worden gemaakt bij capaciteitstekort dat er bijvoorbeeld extra mensen worden aangenomen. Wanneer er binnen een organisatie processen worden opgeleverd en bijvoorbeeld in wordt gezet op lean management, zorg je ervoor dat effeciënte besteding van de uren worden gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er geen nieuwe mensen hoeven worden aangenomen te worden. Uiteindelijk dit de organisatie een hogere marge op omdat elk uur beter wordt besteed.

Een ander voordeel buiten de hogere winst is een structuur die zorgt voor een hogere kwaliteit voor de klant. Omdat er enkel wordt gekeken vanuit effecientie en optimale inzet van de uren.


Vaak beginnen bedrijven met het inzetten van lean management om processen te optimaliseren in een bedrijf. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar organisaties waar het verloop van personeel hoog is kan het zijn dat de concurrentie je voorbij loopt. Daarbij is een hoog verloop van personeel ook niet een goed teken. Het heeft namelijk een nadelig effect op de dienstverlening. Dit om de simpele reden dat het bedrijf nieuwe mederwerkers opnieuw moet inwerken. Dit kost inwerktijd. Zowel van de huidige medewerkers als van het nieuwe personeel.

 

Lean yellow belt van Staan academy

Voor diegene die niet bekend zijn met de lean yellow belt van Staan academy, hierbij de betekenis yellow belt.

Binnen de finance afdeling binnen bedrijven is het af en toe lastig om lean werken te implementeren. Hiervoor heeft Staan-academy een product ontwikkeld genaamd “Lean for Financials Yellow belt’”. Met deze cursus leer je om verspilde uren te herkennen en hiermee dus het proces te verbeteren. Dit doe je door middel van quick wins te implementeren. De technieken worden je in deze cursus uitgelegd. Een echte aanrader.

Vanuit de cursus zorg je voor een vooruitgang die duurzaam met je organisatie meebeweegt.

Op zoek naar een andere lean opleiding? Kijk eens op www.staan-academy.com

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.