Hoe schoon is jouw werkplek?

Er is werk waar je zichtbaar vies van kan worden. In de bouw bijvoorbeeld, en veel ander werk dat fysieke arbeid vereist. Dat kan komen door de omstandigheden waarin je werkt, maar bijvoorbeeld ook doordat je tijdens het werk flink kan zweten. Kom je thuis na een dag werken, dan is een frisse douche in dat geval geen overbodige luxe. Maar wist je dat er nog veel meer werk is dat eigenlijk best vies kan zijn? We hebben het dan over het soort vuil dat je niet zo makkelijk kunt zien. Dat lijkt minder erg, maar doordat je je juist hiervan een stuk minder bewust bent, kunnen de gevolgen een stuk groter zijn.

 

 

Word je vies van een dag werken op kantoor?

De meeste mensen zullen zich na een dag werken op kantoor niet snel vies voelen. Hun kleding is nog schoon, ze zitten niet onder het stof of het vuil, hoeven niet meteen schone kleren aan als zij thuiskomen en eigenlijk is aan niets te zien dat zij er een dag werken op hebben zitten. Natuurlijk, soms is er een ongelukje met een kopje koffie of thee, of heb je ruzie met een printer of kopieermachine, wat allemaal zo zijn sporen na kan laten. Misschien mors je tijdens de lunch, of ben je wat onhandig met het verjaardagsgebak dat je collega uitdeelt. Dat kan eens een vlek opleveren. Maar echt vies, nee, dat word je van kantoorwerk niet.

 

Toch klopt dat maar deels. Lang niet al het vuil dat mensen veroorzaken kun je namelijk zien. Overal waar mensen samenkomen, zijn virussen en bacteriën aanwezig. We laten die overal achter. Door te niezen of te hoesten, maar ook door dingen vast te pakken. Je laat overal je handafdruk achter, letterlijk en figuurlijk. Breng je een aantal uur in een kantoor door, dan is de kans dus groot dat je de werkdag afsluit met de bacteriën en virussen die je collega’s met zich meebrengen ergens in of op je lijf.

 

Hoe houd je de boel gezond?

 

Ook al ziet een kantoor er blinkend schoon uit, toch kan zich overal onzichtbaar vuil verstoppen. Medewerkers raken dingen aan, die daarna door anderen worden aangeraakt. Overdracht van onzichtbaar vuil is een feit.

 

Dit kun je deels tegengaan door een goede handhygiëne. De handen wassen na het toiletbezoek is de normaalste zaak van de wereld, maar handdesinfectie als mensen het pand betreden nog niet. Toch zou dat een goed idee zijn, zo wordt een groot deel van de ziekteverwekkers die zich reeds op handen bevinden tegengehouden bij de deur. Daarnaast kan een goed desinfectiemiddel waarmee de boel regelmatig wordt schoongemaakt een verschil maken. Het is een illusie om te denken dat hiermee 100% van de virussen en bacteriën kan worden tegengehouden. De overdracht van een groot deel ervan kun je echter met een goede hygiëne en schoonmaak wel voorkomen, zodat de werkplek voortaan niet alleen zichtbaar, maar ook onzichtbaar schoon is.

 

 

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.