Doe de domein check en leg jouw bedrijfsnaam vast!

Bij een onderneming kan een website niet ontbreken. Je wilt dat klanten of opdrachtgevers contact met je op kunnen nemen. Een website is dan een ideaal visitekaartje en ook een manier om jouw werk te tentoonstellen. De eerste stap? Een domein check doen zodat je je bedrijfsnaam vast kunt leggen.

Waar moet ik op letten bij de domein check?

Als je de domein check doet, wil je wel zeker weten dat je een domein vastlegt dat makkelijk te onthouden is door je bezoekers. Heb je met je merk en bedrijfsnaam al bekendheid opgebouwd? Dan zullen (potentiële) klanten jouw website eerder vinden als je je bedrijfsnaam gebruikt.

Stel je wil een domein check doen, maar je hebt nog geen bedrijfsnaam. Dan kun je nog alle kanten op met je domeinnaam. Of je nu je eigen naam doet of bijvoorbeeld een naam die past bij je onderneming, alles is nog mogelijk. Als je het domein vastgelegd hebt, kun je naar de KvK om dit ook als bedrijfsnaam vast te leggen.

Wat als het domein dat ik wil bezet is?

Helemaal als je al een bedrijfsnaam hebt, is het erg jammer wanneer het domein bezet is. Het is dus sowieso aan te raden voor starters om eerst een domein check te doen, voordat je jouw bedrijfsnaam registreert. Dan weet je zeker dat je de URL kan registreren die bij je bedrijfsnaam past.

Als je al wel een bedrijfsnaam hebt en het domein blijkt bij het checken bezet te zijn, dan kun je een andere domeinnaamextensie proberen of toch het domein aanpassen. Let er bij een andere extensie op dat je niet gaat concurreren met degene die jouw voorkeursdomein heeft. Je hebt dan kans dat jouw doelgroep op de website van de concurrent uitkomt.

Er zijn ook domeinnaamcheckers met een suggestietool. Deze laat variaties op het door jou ingevoerde domein zien. Je kunt ook overwegen om bijvoorbeeld de locatie van je onderneming aan het domein toe te voegen als je je focust op mensen uit de regio en dit domein nog wel vrij is.

Wat is de volgende stap?

Nadat je de domeincheck gedaan hebt, kun je een eigen website en/of e-mailadres aanmaken met dit domein. Als je zowel een website als e-mailadres wilt, is shared hosting zeer geschikt. Wil je liever beginnen met alleen een e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl, dan kun je beter eerst alleen e-mailhosting kiezen.

Wat je doel ook is na de domein check, twijfel niet te lang bij het vastleggen. Voordat je het weet, is iemand anders je voor.

 

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.