Doe de domein check en leg jouw bedrijfsnaam vast!

Bij een onderneming kan een website niet ontbreken. Je wilt dat klanten of opdrachtgevers contact met je op kunnen nemen. Een website is dan een ideaal visitekaartje en ook een manier om jouw werk te tentoonstellen. De eerste stap? Een domein check doen zodat je je bedrijfsnaam vast kunt leggen.

Waar moet ik op letten bij de domein check?

Als je de domein check doet, wil je wel zeker weten dat je een domein vastlegt dat makkelijk te onthouden is door je bezoekers. Heb je met je merk en bedrijfsnaam al bekendheid opgebouwd? Dan zullen (potentiële) klanten jouw website eerder vinden als je je bedrijfsnaam gebruikt.

Stel je wil een domein check doen, maar je hebt nog geen bedrijfsnaam. Dan kun je nog alle kanten op met je domeinnaam. Of je nu je eigen naam doet of bijvoorbeeld een naam die past bij je onderneming, alles is nog mogelijk. Als je het domein vastgelegd hebt, kun je naar de KvK om dit ook als bedrijfsnaam vast te leggen.

Wat als het domein dat ik wil bezet is?

Helemaal als je al een bedrijfsnaam hebt, is het erg jammer wanneer het domein bezet is. Het is dus sowieso aan te raden voor starters om eerst een domein check te doen, voordat je jouw bedrijfsnaam registreert. Dan weet je zeker dat je de URL kan registreren die bij je bedrijfsnaam past.

Als je al wel een bedrijfsnaam hebt en het domein blijkt bij het checken bezet te zijn, dan kun je een andere domeinnaamextensie proberen of toch het domein aanpassen. Let er bij een andere extensie op dat je niet gaat concurreren met degene die jouw voorkeursdomein heeft. Je hebt dan kans dat jouw doelgroep op de website van de concurrent uitkomt.

Er zijn ook domeinnaamcheckers met een suggestietool. Deze laat variaties op het door jou ingevoerde domein zien. Je kunt ook overwegen om bijvoorbeeld de locatie van je onderneming aan het domein toe te voegen als je je focust op mensen uit de regio en dit domein nog wel vrij is.

Wat is de volgende stap?

Nadat je de domeincheck gedaan hebt, kun je een eigen website en/of e-mailadres aanmaken met dit domein. Als je zowel een website als e-mailadres wilt, is shared hosting zeer geschikt. Wil je liever beginnen met alleen een e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl, dan kun je beter eerst alleen e-mailhosting kiezen.

Wat je doel ook is na de domein check, twijfel niet te lang bij het vastleggen. Voordat je het weet, is iemand anders je voor.

 

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Perfect leiding kunnen geven met behulp van een leiderschapstraining

Leiding geven is een vak apart. Zeker wanneer het niet in je natuurlijke aard zit om mensen aan te sturen. Leiding geven betekent namelijk...

Op zoek naar een bedrijfswagen? Neem contact op met de bedrijfswagenadviseurs

  Ben je werkzaam als ondernemer en op zoek naar een bedrijfswagen? Neem dan eens contact op met bedrijfswagenadviseurs. Bij adviseurs kan  je namelijk een...

Ga op zoek naar een financial controller

Ben je de manager of eigenaar van een organisatie en wil je niet alle financiële werkzaamheden zelf uitvoeren? Ga dan eens op zoek naar...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.