Doe de domein check en leg jouw bedrijfsnaam vast!

Bij een onderneming kan een website niet ontbreken. Je wilt dat klanten of opdrachtgevers contact met je op kunnen nemen. Een website is dan een ideaal visitekaartje en ook een manier om jouw werk te tentoonstellen. De eerste stap? Een domein check doen zodat je je bedrijfsnaam vast kunt leggen.

Waar moet ik op letten bij de domein check?

Als je de domein check doet, wil je wel zeker weten dat je een domein vastlegt dat makkelijk te onthouden is door je bezoekers. Heb je met je merk en bedrijfsnaam al bekendheid opgebouwd? Dan zullen (potentiële) klanten jouw website eerder vinden als je je bedrijfsnaam gebruikt.

Stel je wil een domein check doen, maar je hebt nog geen bedrijfsnaam. Dan kun je nog alle kanten op met je domeinnaam. Of je nu je eigen naam doet of bijvoorbeeld een naam die past bij je onderneming, alles is nog mogelijk. Als je het domein vastgelegd hebt, kun je naar de KvK om dit ook als bedrijfsnaam vast te leggen.

Wat als het domein dat ik wil bezet is?

Helemaal als je al een bedrijfsnaam hebt, is het erg jammer wanneer het domein bezet is. Het is dus sowieso aan te raden voor starters om eerst een domein check te doen, voordat je jouw bedrijfsnaam registreert. Dan weet je zeker dat je de URL kan registreren die bij je bedrijfsnaam past.

Als je al wel een bedrijfsnaam hebt en het domein blijkt bij het checken bezet te zijn, dan kun je een andere domeinnaamextensie proberen of toch het domein aanpassen. Let er bij een andere extensie op dat je niet gaat concurreren met degene die jouw voorkeursdomein heeft. Je hebt dan kans dat jouw doelgroep op de website van de concurrent uitkomt.

Er zijn ook domeinnaamcheckers met een suggestietool. Deze laat variaties op het door jou ingevoerde domein zien. Je kunt ook overwegen om bijvoorbeeld de locatie van je onderneming aan het domein toe te voegen als je je focust op mensen uit de regio en dit domein nog wel vrij is.

Wat is de volgende stap?

Nadat je de domeincheck gedaan hebt, kun je een eigen website en/of e-mailadres aanmaken met dit domein. Als je zowel een website als e-mailadres wilt, is shared hosting zeer geschikt. Wil je liever beginnen met alleen een e-mailadres, bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.nl, dan kun je beter eerst alleen e-mailhosting kiezen.

Wat je doel ook is na de domein check, twijfel niet te lang bij het vastleggen. Voordat je het weet, is iemand anders je voor.

 

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.