Ben je sinds kort de trotste eigenaar van een horecazaak? Dan kun je ongetwijfeld niet wachten om de deuren te openen. Voordat je jouw zaak kunt openen, moet er waarschijnlijk nog wel het een en ander gebeuren. Mogelijk moet er wel een volledig nieuwe keuken in het pand komen. Als dit het geval is, heb je genoeg om over na te denken. Zo moet je voor jezelf bepalen welke apparaten je nodig denkt te hebben. Ben je nieuw in de horeca? Dan vind je dit mogelijk lastig. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk een aantal apparaten op een rijtje die niet mogen ontbreken in jouw horeca keuken.
1. Grillplaat
Thuis bereid je gerechten in pannen. In een horeca keuken kun je dit ook doen, maar dit kost je behoorlijk wat tijd. Zo moet je een pan telkens schoonmaken nadat je er een gerecht in bereid hebt. Dit kost je onnodig veel tijd, waardoor gasten langer moeten wachten alvorens zij hun eten hebben. Daarom mag een grillplaat niet ontbreken in jouw horeca keuken. Dit apparaat is niet alleen geschikt voor het bereiden van vleesgerechten, maar ook voor groentes. Doordat een grillplaat hoge temperaturen kan bereiken, bereid je er binnen een handomdraai uiteenlopende gerechten mee.
2. Frituurpan
Vlees en groente kun je bereiden op een grillplaat, maar dat geldt niet voor alle etenswaren. Serveer je bijvoorbeeld frietjes naast een hoofdgerecht? Dan mag een frituurpan niet ontbreken in jouw horeca keuken. Met dit apparaat zorg je binnen de kortste keren voor warme, krokante frietjes. Met een frituurpan kun je overigens niet alleen maar patat maken. Dit apparaat leent zich namelijk ook uitstekend voor het bereiden van snacks, zoals bitterballen en loempia’s.
3. Pizza oven
Op de menukaart van menig restaurant staan tegenwoordig diverse pizza’s. Niet gek, want vrijwel iedereen is dol op deze Italiaanse lekkernij. Wil je ook pizza’s gaan verkopen? Dan moet je over de juiste apparatuur beschikken. Het is niet nodig om een grote steenoven in jouw keuken te plaatsen, want je kunt ook voor een elektrische pizza oven kiezen. Dit apparaat is een stuk compacter dan een steenoven, waardoor er genoeg ruimte over blijft voor andere meubels en apparaten. Een pizza oven mag dan klein van stuk zijn, toch bereid je er binnen een handomdraai pizza’s mee.
4. Koffiemachine
Bij het inrichten van een horeca keuken denken veel mensen al snel aan apparaten die van pas komen bij het bereiden van gerechten. Van deze apparaten heb je inderdaad gemak, maar vergeet niet dat je ook dranken serveert. Zo bestellen veel mensen bijvoorbeeld een kop koffie nadat zij gegeten hebben. Zorg er daarom voor dat je ook een koffiemachine hebt. Wil je verse koffie serveren? Dan raden wij jou aan hier koffiebonen voor te gebruiken. in dat geval mag een koffiemolen niet ontbreken in jouw horeca keuken. Met dit apparaat maal je binnen de kortste keren koffiebonen fijn, zodat je jouw gasten overheerlijke, verse koffie voor kunt schotelen.
5. IJsblokjesmachine
Tijdens het eten bestellen veel mensen een glas frisdrank, water of een wijntje. Deze dranken worden het liefst koel gedronken. Heb je niet voldoende ruimte in de koelkast om alle flessen drinken te bewaren? Dan mag een ijsblokjesmachine niet ontbreken in jouw horeca keuken. Je kunt de dranken dan zonder problemen buiten de koeling bewaren. Voeg simpelweg wat ijsblokjes toe en je bent toch in staat om de dranken gekoeld te serveren aan jouw gasten.