De leukste teamuitjes voor teambuilding

Voordat je begint met het lezen van dit artikel wil ik je aangeven dat het aantal inbraken de laatste maanden weer flink aan het stijgen is. Ik adviseer je om je huis te beveiligen, bijvoorbeeld met een ip-cam. Oke, nu snel verder naar de blog.

 

Op de werkvloer is de sfeer onderling tussen collega’s erg belangrijk. Je bent natuurlijk allemaal aan het werk en bezig met hetzelfde doel, waardoor het belangrijk is dat je ook goed met elkaar kunt werken. Een van de manieren om het maximale uit de onderlinge samenwerking te halen, is het werken aan teambuilding. Als meerdere medewerkers zich als een team gedragen in plaatsen van werken als individu, is het eindresultaat vaak beter. Teamuitjes zijn daar heel erg geschikt voor. Even los van het werk en samen met collega’s iets anders doen. Leuk, maar ook vooral erg goed voor de onderlinge band tussen het personeel. Wij zetten een aantal leuke ideeën voor een teamuitje op een rij. 

 

Workshop volgen

Het volgen van een workshop is om meerdere redenen een goed idee voor een teamuitje. Het versterkt de onderlinge band, het is leuk omdat je iets aan het doen bent wat je waarschijnlijk zelden of nooit gedaan hebt én je leert er vaak iets nieuws van. Workshops zijn er te volgen binnen allerlei verschillende categorieën. Voorbeelden hiervan zijn workshops om te leren salsa dansen, schilderen, bier brouwen of het bereiden van de lekkerste gerechten. Het zijn vaak onderwerpen die je wel kent, maar nog nooit zelf hebt uitgevoerd. Zo zie je je collega’s eens in een hele andere omgeving dan de standaard werkomgeving. Wie weet ontdek je bovendien je nieuwe favoriete hobby wel in zo’n workshop. 

 

Overnachting

Een belangrijk onderdeel van een goede teambuilding is gezelligheid. Je collega’s zie je het meeste in een formele omgeving, dus daarbuiten is gezelligheid erg belangrijk om je collega’s op een andere manier te leren kennen. Een goede manier om dat te doen is een avondje uit met een overnachting te doen. Dit kan echter op vele verschillende manieren. Dineren in een chique restaurant en overnachten in een nabijgelegen hotel is een optie, maar lekker barbecuen in de tuin van het kantoorpand, om vervolgens met collega’s te overnachten in een grote tipi tent voor meerdere personen kan ook erg leuk zijn. 

 

Escape room

Een escape room wordt door velen ook wel gezien als het perfecte teamuitje. In een escape room wordt er namelijk van je gevraagd om uit een puzzelachtige kamer te ontsnappen en op zoek te gaan naar een uitweg die niet voor de hand ligt. Er zijn een aantal eigenschappen van dit teamuitje waarom dit zo waardevol wordt geacht voor een groep collega’s. Allereerst is het vooral leuk om te doen. Het is een soort levensgrote puzzel waar je uit moet komen, en voelt als een groot spel. Het is in een escape room vaak belangrijk om met elkaar samen te werken. Zonder gedegen samenwerking is het moeilijk om de oplossing te achterhalen. Zo heb je je collega’s dus nodig om te ontsnappen en dat bevordert het onderlinge samenwerking. 

 

Welke manier van teambuilding je ook kiest, zorg ervoor dat iedereen ervan geniet en elkaar op een andere manier leert kennen dan alleen maar de zakelijke manier. Veel plezier!

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.