CRM systeem: hoe het jouw bedrijf kan helpen groeien

Wanneer je op een dagelijkse basis met veel klanten werkt binnen je bedrijf kan het handig zijn een CRM systeem aan te schaffen. Met een goed werkend CRM systeem kun je niet alleen data van je klanten verzamelen, maar deze data ook inzichtelijk krijgen. Je kunt hiermee je bedrijfsproces optimaliseren en tevens je klantcontact optimaliseren. Een handige tool dus, wil je hier nou het fijne van weten? Lees dan snel verder!

Een CRM systeem voor een hogere klanttevredenheid

Het behoud en tevreden houden van klanten is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen van bijna elke business. Echter, hoe groter je bedrijf wordt en hoe meer klanten je erbij krijgt, hoe lastiger het wordt om de communicatie met klanten te centraliseren en in goede banen te lijden. Veel bedrijven zijn dan ook op zoek naar een manier om hun klantrelaties te onderhouden of verbeteren. Dat wil zeggen het langer houden van klanten en het opbouwen van een loyaal klantenbestand. Daar komt een CRM systeem de hoek om kijken. CRM staat voor customer relationship management, een CRM systeem is een softwareplatform ingericht voor klantrelatiebeheer. Met behulp van een CRM systeem kun je door middel van de verschillende tools uiteindelijk de klanttevredenheid verhogen. En tevreden klanten zorgen uiteindelijk weer voor betere klantrelaties. Uiteindelijk zal dit natuurlijk bijdragen aan het grotere doel; meer omzet!

Functionaliteiten van een CRM systeem

Je weet nu wat het uiteindelijke doel van een CRM systeem is, maar hoe werkt het eigenlijk en over welke functies beschikt zo’n systeem? De core functie van een CRM systeem is het opslaan van klantendata. Is een databank waar alle werknemers en afdelingen bij kunnen wordt alles omtrent deze klant opgeslagen. Op deze manier creëer je een compleet klantprofiel, en hierdoor werkt iedereen binnen de organisatie met dezelfde klantinformatie. Dit zal de klantenservice ten goede komen. Naast contactmanagment beschikken veel CRM systemen ook over een functie voor doelgericht lead-management. CRM systemen maken lopende leads inzichtelijk, vanaf het eerste contact tot een (succesvolle) afsluiting. Tevens zijn interne communicatie, e-mail integratie, verkoopprognoses vaak functies van een CRM systeem. Net zoals het analyseren en het delen van data.

Kies een CRM systeem wat past bij jouw bedrijf

Er zijn verschillende soorten CRM systemen. Afhankelijk van jouw wensen en doelen kun je een afweging maken wel CRM systeem voor jouw bedrijf het beste werkt. Zo zijn er CRM systemen die marketing processen kunnen automatiseren. Je betaalt hier vaak meer voor, echter kan het voor sommige bedrijven ontzettend rendabel zijn. Voor je een definitief besluit neemt over of en welk CRM systeem je gaat aanschaffen, kun je het beste nog wat research doen. Op crmsysteemgids.nl kun je ontzettend veel kennis op doen hierover. Tevens kun je hier een CRM systeem vergelijken, om zo de beste match bij jouw bedrijf te vinden. Zo heb jij binnen de kortste keren een loyaal klantenbestand opgebouwd!

Niels
Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.