Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje


Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je voor alle schade verzekerd bent. Er zijn namelijk zaken die buiten de standaarddekking van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) vallen. Gelukkig kun je deze verzekering uitbreiden. Benieuwd hoe? Hieronder hebben wij de mogelijkheden op een rijtje gezet.


1. Beroepsaansprakelijkheid


Ontstaat er financiële schade bij een klant door het geven van een verkeerd advies of het leveren van een gebrekkig product? Grote kans dat je hier aansprakelijk voor wordt gesteld. Omdat het hier om een beroepsfout gaat, biedt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geen uitkomst. Als je het risico loopt om dergelijke fouten te maken, kun je een aanvullende beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor financiële schade als gevolg van een beroepsfout van jou of een werknemer.


2. Werknemersschadeverzekering


Je houdt er misschien geen rekening mee, maar je werknemers kunnen schade oplopen bij werkgerelateerde activiteiten. Zo kan iemand tijdens de fietstocht van werk naar huis bijvoorbeeld aangereden worden door een auto. Als ondernemer kun je hier weliswaar niets aan doen, maar je wilt niet dat de persoon in kwestie met de schade blijft zitten als deze niet vergoed wordt door zijn verzekering of de tegenpartij. Dit voorkom je door je AVB uit te breiden met een werknemersschadeverzekering (WSV).


3. Construction All Risk (CAR)


Op een bouwplaats kan van alles gebeuren. Gebouwen en installaties waaraan je werkt kunnen beschadigen en bouwmaterialen kunnen gestolen worden. Omdat dit veel geld kan kosten, breiden bedrijven hun zakelijk aansprakelijkheidsverzekering vaak uit met een Constructie All Risk (CAR) verzekering. Kies je voor je CAR verzekering van Univé? Dan ben je verzekerd tegen een groot aantal schades die kunnen ontstaan tijdens een bouwproject. Schade door normale slijtage of corrosie, schade door asbest en schade aan het werk door brand of ontploffing valt buiten de dekking van deze aanvullende verzekering.


4. Gehuurde en geleende spullen


Als ondernemer huur of leen je misschien weleens spullen van een ander. Je kunt hier nog zo voorzichtig mee omgaan, maar schade is helaas nooit helemaal uit te sluiten. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Huur of leen je regelmatig grote spullen, zoals machines? Overweeg je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dan uit te breiden met de dekking ‘gehuurde en geleende spullen’.


5. Eigendommen van klanten


Bewaar, bewerk of behandel je weleens eigendommen van een klant? Dan kan er schade aan deze spullen ontstaan. Je verwacht misschien dat een AVB dit dekt, maar dat is niet het geval. Als je deze schade mee wilt verzekeren, sluit je de aanvullende dekking ‘eigendommen van klanten’ af. Hiermee hoef jij je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van schade.


6. Uitloop


Wil jij je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering opzeggen? Dan kun je ervoor kiezen om het uitlooprisico te verzekeren. Dit is het overwegen waard, omdat een klant je pas na de einddatum van je AVB aansprakelijk kan stellen voor schade. Zonder uitlooprisico keert een verzekeraar hier geen geld voor uit en moet je alles uit eigen zak betalen.

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Wat is de beste positie voor je lichaam tijdens een vergadering?

In de hectiek van ons professionele leven besteden we vaak veel tijd aan vergaderingen. Of het nu face-to-face is of virtueel, de manier waarop...

Hoe kun je de financiën binnen jouw bedrijf versimpelen?

Ondernemers in hart en nieren willen vaak bezig zijn met de dingen waar zij goed in zijn, namelijk hun vak. En niet zo zeer...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.