Alles over objectbeveiliging!

Heb je wel eens overwogen om beveiliging in te schakelen? Bijvoorbeeld voor jouw onderneming, een partij, winkel – of iets anders. Goede beveiliging kan ervoor zorgen dat je zaak of zaken soepeler verlopen. Bijvoorbeeld in winkels waar veel gestolen wordt. Een beveiliger zorgt er dan voor dat je zorgeloos verder kunt met ondernemen, en jouw personeel zich kan focussen op het werk zelf. Natuurlijk is er wel het kostenplaatje om rekening mee te houden: maar daar gaan we in dit blog wat dieper op in.

 

Waarom je een beveiliger zou moeten inhuren

 

Een veelbesproken vorm van beveiliging is objectbeveiliging. Wat dit inhoudt, is in feite het controleren, surveilleren en reageren op situaties waar nodig, bijvoorbeeld in of rondom een winkelcentrum. Een misverstand is dat beveiligers alleen controleren en actie ondernemen tegen potentiële criminelen of overtreders. Goede objectbeveiligers zijn echter ook in staat om hulpverlening toe te passen indien nodig. Een voorbeeld van dit type beveiliging is bijvoorbeeld om een collectief op te zetten van winkeliers, om zo een centrum te beveiligen. Wel zo’n fijn idee!

 

Een ervaren objectbeveiliger is getraind in het herkennen van verdachte situaties, waar zij adequaat op reageren. Bijvoorbeeld wanneer er buiten kantoortijden bij je pand wordt ingebroken, of wanneer er op jouw bedrijventerrein verdachte figuren rondlopen. 

 

Andere vormen van beveiliging kan bijvoorbeeld enorm van pas komen om het personeel te ondersteunen in het laten naleven van corona-maatregelen door bezoekers. Dat scheelt niet alleen je personeel, maar kan ook nog eens dure boetes voorkomen.

 

Te duur? Bekijk deze overwegingen

 

Menig ondernemer zal tijdens de overweging om beveiliging in te schakelen, vooral het kostenplaatje bekijken als negatieve factor. Echter is het van groot belang om na te denken over de gevolgen van bijvoorbeeld diefstal of schade. Want een dergelijke kostenpost zit hem niet enkel en alleen in geld: maar ook in arbeid en tijd. 

 

Met behulp van goede beveiliging wordt ook de werkomgeving een stuk veiliger gemaakt. Dat zorgt er natuurlijk voor dat jouw personeel zich beter kan focussen op het werk, wat de productiviteit weer kan verhogen. En niet alleen dat: maar ook verzuim kan mogelijk omlaag gaan. Dat komt doordat mensen zich veiliger voelen, incidenten door een ervaren beveiliger opgelost kunnen worden, zodat jouw personeel er geen mentale klachten zoals stress aan overhoudt. 

 

Al met al is het inhuren van een beveiliger dus een goede investering, afhankelijk natuurlijk van je eigen berekening en risico profiel.

 

Heb je wel eens beveiliging ingeschakeld voor jouw onderneming? Zo ja, waarvoor – en wat zijn jouw ervaringen? Laat het ons weten in de comments, we zijn benieuwd!

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.