6 Tips om jouw kantoor duurzaam in te richten

Wat goed dat je op zoek bent naar tips om je kantoor duurzaam in te richten! Het verduurzamen van je werkplek is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook kostenbesparend zijn op de lange termijn. Hieronder geef ik je een aantal handige tips.

 

Kies voor duurzame meubels

Als je nieuwe meubels moet aanschaffen, kies dan voor duurzame opties. Kijk bijvoorbeeld naar meubels gemaakt van gerecycled materiaal, of naar hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Je kunt ook gebruikte meubels een tweede leven in blazen. Bijvoorbeeld door tweedehands stellingen te gebruiken voor je voorraad, kijk hiervoor eens bij Stellingstunt hier verkopen ze gebruikte stellingen.

 

Verminder papierverbruik

Probeer zoveel mogelijk papierloos te werken. Dit kan door bijvoorbeeld gebruik te maken van digitale documenten en notities, en door te communiceren via e-mail in plaats van via papieren memo’s. Als je toch papier moet gebruiken, kies dan voor gerecycled papier en gebruik het dubbelzijdig.

 

Ga voor duurzame verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de werkomgeving. Kies daarom voor duurzame verlichting, zoals LED-lampen. Deze zijn niet alleen energiezuinig, maar gaan ook veel langer mee dan traditionele gloeilampen.

 

Denk aan energiebesparing

Probeer het energieverbruik van je kantoor te verminderen. Schakel apparatuur uit als je het niet gebruikt, gebruik stand-by standen niet en kies voor energiezuinige apparatuur. Ook kun je investeren in zonnepanelen, waarmee je zelf duurzame energie kunt opwekken.

 

Kies voor groene planten

Groene planten dragen niet alleen bij aan een gezonde en ontspannen werkomgeving, maar ze hebben ook een luchtzuiverende werking. Kies daarom voor planten die makkelijk te onderhouden zijn en die passen bij de stijl van je kantoor.

 

Stimuleer duurzaam gedrag

Stimuleer duurzaam gedrag bij je werknemers door bijvoorbeeld het scheiden van afval makkelijker te maken. Plaats bijvoorbeeld afvalbakken voor papier, plastic en restafval op strategische plekken in het kantoor. Je kunt ook overwegen om een fietsenstalling te plaatsen, zodat werknemers gestimuleerd worden om met de fiets naar het werk te komen.

 

Door deze tips toe te passen kun je je kantoor duurzaam inrichten en bijdragen aan een beter milieu. Verduurzamen is een proces, dus begin met kleine stappen en breid dit langzaam uit. Het belangrijkste is om bewust te zijn van de impact die je kunt maken en de keuzes die je maakt.

 

Succes met het verduurzamen van jouw kantoor!

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.