5 (SEO) tips om jouw bedrijf beter vindbaar te maken

De sleutel tot een succesvolle onderneming is natuurlijk bekendheid. Je wilt dat jouw bedrijf bekend wordt bij het grote publiek -of in ieder geval bij jouw doelgroep. Zorg er dus voor dat je via zoekmachines makkelijk te vinden bent. Dit doe je middels een juiste aanpak op het gebied van SEO, kort voor search engine optimization. Hoe schrijf je nu teksten voor je website die goed scoren in Google en andere zoekmachines? Met onderstaande SEO tips om je bedrijf vindbaar te maken heb jij een voorsprong op de concurrentie.

 

Tip 1: Gebruik de juiste woorden

Hoe zoek jij naar het antwoord op een prangende vraag? Met trefwoorden en korte zinnen. Bepaal daarom op welke zoekwoorden jij gevonden wilt worden, en plaats blogs, artikelen op pagina’s op je website die deze zoekwoorden -of zinnen- een aantal keer gebruiken. Houd het relevant; ga niet over diëten bloggen als je grasmaaiers verkoopt, ook al zoeken meer mensen op het eerste trefwoord. Google heeft je onherroepelijk door. Doe in plaats daarvan een zoekwoordenanalyse. Daarmee zie je in één oogopslag welke trefwoorden goed scoren.

 

Tip 2: Gebruik de juiste woorden op de juiste plek

Zorg ervoor dat je jouw trefwoorden niet alleen in de lopende tekst gebruikt, maar ook in titels, tussenkopjes en betiteling van afbeeldingen. Zoekmachines letten hier namelijk ook op. Verwerk daarom het zoekwoord in de titel van je artikel of pagina en in meerdere tussenkopjes. Verdeel daarnaast het zoekwoord evenredig over de tekst en gebruik het niet té vaak. Meer is in dit geval niet beter. Kom je toch in de knel, gebruik dan synoniemen. Dat kan zelfs je vindbaarheid nog extra vergroten.

 

Tip 3: De beste meta-description

Tevens belangrijk is een optimale meta-description. Dit is het stukje tekst dat als preview verschijnt in de zoekresultaten. Deze tekst mag ten eerste niet te lang zijn, maar ook niet te kort. Let ook op de lengte van de titel van jouw pagina of artikel. Gebruik het zoekwoord minstens één keer in de meta-description. Ten slotte is het van belang dat er een zogenaamde ‘call-to-action’ in zit. Dit houdt in dat je de lezer naar je website dirigeert, met een afsluitende zin als “Lees het hier!” of “Bekijk het nu!”.

 

Tip 4: Verdiep je in SEO tips en trucs

Als je net begint met SEO om je bedrijf vindbaar te maken, dan kan het intimiderend overkomen. Maar weet dat de basics van SEO uniform zijn. Online vind je veel SEO-handleidingen die je vlot op weg helpen. Blijf tevens op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Google komt bijvoorbeeld om de zoveel maanden met een belangrijke update, en geeft daarbij toepasbare aanwijzingen. Zo weet je uit eerste hand hoe je jouw content kunt optimaliseren voor zoekmachines.

 

Naast SEO ook aan de slag met social media marketing? Klik dan op de link en lees meer!

Niels
Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.