Hoe een traplift het leven van mijn oma beter maakt!

Voor diegene die mij persoonlijk kennen, weten dat mijn oma veel voor me betekend. Al vanaf jongs af aan kom ik wekelijks (bijna dagelijks kun je wel zeggen) bij mij oma op bezoek. In een groot huis woont ze daar samen met mijn opa.

Een groot huis hebben ze niet meer nodig, maar ze willen het huis gewoon niet meer verlaten. Echter na een vreselijke val die m’n oma 3 jaar geleden heeft gehad, was het bijna zover. Na het uitglijden, vallen en breken van de heup kon mijn oma een aantal maanden niet meer goed lopen. Alles deed zeer en de eerste twee maanden zat ze in een rolstoel. Na een lang revalidatietraject kan mijn oma inmiddels weer normaal te voet. Echter is de trap omhoog komen nog steeds een probleem.

Omdat het een dagelijks terugkerend probleem is de trap, hebben mijn opa en oma nagedacht om te gaan verhuizen. Wellicht wat kleiner, 1 verdieping, geen trap. Maar omdat ze bijna 50 jaar in dit huis wonen, er veel herinneringen zijn vonden ze de knoop doorhakken toch vrij lastig.

Na meerdere gesprekken met de familie zijn ze gaan kijken naar trapliften. Het is tegenwoordig namelijk redelijk eenvoudig een traplift te installeren. In het huis was dit makkelijk te implementeren. 

Een nieuw traplift te duur? Overweeg een tweedehands!

Een nieuwe traplift gaat vaak gepaard met een hoge rekening. Dat is logisch want hij zijn dure apparaten en de installatie kost ook veel tijd. Maar wist je dat er ook trapliften zijn die een tweede leven verdienen.

Dit zijn trapliften met ervaring, deze tweedehands trapliften van bijvoorbeeld 123trapliften.nl zijn gebruikte trapliften van topmerken. Dit alles alleen een stuk voordeliger. De voordelen zijn:

  1. Voordeliger – soms tot wel 50%
  2. Veilig – het zijn enkel de topmerken trapliften die hier worden aangeboden
  3. Omdat de producten hergebruikt zijn is het beter voor het milieu, wie wilt dat nou niet!

Nu de traplift is geplaatst bij m’n oma is ze weer zelfredzaam. Ze kan weer naar boven en slaapt dus weer samen met mijn opa. Die zelfredzaamheid is een groot goed. Wist je trouwens dat hiervoor ook een wet is gekomen. De wet die ervoor zorgt dat er hulp en ondersteuning is voor burgers? Dit is de WMO.

Wat is de WMO?

Nou zoals ik aangaf is de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) een wet die de burger helpt in zijn leef-redzaamheid. Deze wet kan je ook gebruiken voor aanvragen voor bijvoorbeeld een traplift. Niet iedereen krijgt dit natuurlijk, er zijn een aantal randvoorwaarden waar je aan moet voldoen, die zijn:

  1. Je verblijft rechtmatig in Nederland
  2. Je bent Nederlander, je hebt een verblijfsvergunning op asielgronden of je hebt een reguliere verblijfsvergunning
  3. Je bent woonachtig in de gemeente waarin je de aanvraag doet.

Zo’n traplift is een situatie waarin je ook niet altijd ondersteuning krijgt. Zo is een traplift die maar tijdelijk wordt gebruikt niet onderdeel binnen de WMO. De lift moet namelijk onderdeel worden van het leven en bijdragen aan een langdurige ondersteuning.

Ken je iemand die een traplift nodig heeft, laat ze dan vooral eens via de wmo een aanvraag doen!

Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

6 Tips om jouw kantoor duurzaam in te richten

Wat goed dat je op zoek bent naar tips om je kantoor duurzaam in te richten! Het verduurzamen van je werkplek is niet alleen...

Hoe beveilig je je huis met een ip camera?

Hoe beveilig je je huis met een ip camera?   Met de toenemende technologische ontwikkelingen wordt het steeds belangrijker om je huis te beveiligen. Een eenvoudige...

Als ondernemer geld lenen, hoe zit dat?

Zet de volgende stap met je organisatie, door nieuwe machines aan te schaffen of te investeren in een uitbreiding van het personeelsbestand. Niet iedere...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.