Een passief inkomen opbouwen: is het mogelijk?

Wie droomt er niet van: een passief inkomen opbouwen, waar je prima van kunt leven – nu en later. Maar is het opbouwen van een passief inkomen nog wel mogelijk anno 2020? En zo ja: hoe vergroot je jouw kansen dat dit lukt? Lees hier meer.

 

Hoe kan ik een passief inkomen opbouwen?

Een passief inkomen is een inkomstenbron waar je in het verleden aan gewerkt hebt, zodat je er later de financiële vruchten kunt plukken, zonder dat je er nog tijd in hoeft te steken. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan onroerend goed: je koopt een huis, welke je vervolgens verhuurt. Ben je een online ondernemer, dan kun je hierbij denken aan een goedlopend e-book of andere digitale producten. Een andere populaire manier om makkelijk passief inkomen op te bouwen is middels affiliate marketing. In dat geval dien je een website te hebben die voldoende bezoekers trekt, vooral via zoekmachines. Logischerwijs is het hierbij belangrijk dat je jouw website voorziet van sterke content en ervoor zorgt dat deze makkelijk te vinden is via Google. Vervolgens verwijs je hierin naar de website of diensten van betaalde partners. De commissie die je ontvangt voor een klik op deze links of een sale is dan jouw passieve inkomen. Je kunt natuurlijk ook denken aan advertenties op jouw website.

 

Je content is leidend

Wil je een passief inkomen opbouwen vanaf jouw website, dan is jouw content leidend. Je kunt niet zomaar wat blogs plaatsen en verwachten dat adverteerders en affiliates voor je in de rij staan. Zorg er dus voor dat je content van goede kwaliteit is; het moet echt iets toevoegen aan wat er al over het onderwerp te vinden is. Vervolgens dien je ervoor te zorgen dat je makkelijk te vinden bent via zoekmachines.

Creëer dus content die past bij veel gebruikte zoekwoorden. Heb je voldoende content op je website en een schare volgers of lezers opgebouwd, dan kun je er ook voor kiezen om een betaalde cursus te ontwikkelen. Veel cursussen gaan jaren mee zonder gedateerd te raken, dus dit is zeker geschikt wanneer je een passief inkomen wilt opbouwen. Weet wel dat het verkrijgen van autoriteit en het opbouwen van klanten vele jaren kan duren. De investering in tijd is niet gering: je zult je moeten verdiepen in een bepaald thema en mensen moeten kunnen overtuigen van de meerwaarde van jouw product.

 

Online marketingstrategie

Ook je marketingstrategie is van groot belang. Gebruik daarom vooral social media en advertenties om een breder publiek aan te trekken. Je dient je te verdiepen in deze aspecten en flink geduld te hebben, want de concurrentie is vrij moordend tegenwoordig. Denk je dat jouw kennis of product echt van meerwaarde is, ga er dan voor! Neem de tijd en schakel eventueel de hulp in van experts, zodat je zeker weet dat je de juiste weg bewandelt. Met de juiste inzet plant je nu de zaadjes waar je over vijf tot tien jaar een prima oogst van kunt genereren.

 

Niels
Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.