Een kant-en-klare haag in de tuin, of op kantoor!

Het is zomer! Tijd om weer eens een frisse blik op de voor- of achtertuin te werpen. Hoe staat het groen er bij jou bij? In dit blog kijken we naar een vorm van tuin decoratie die we zien in zowel voor- als achtertuinen: de haag!

Zelf was ik altijd in de veronderstelling dat als je een knappe haag wil, dat je die van het zaadje af laat groeien. Dat kan dus een flinke tijd duren voordat je eindelijk die haag hebt staan ter (privacy) afscheiding, of decoratie. Maar niets is minder waar! Je kunt vandaag de dag simpelweg een kant en klare haag (online) bestellen en (laten) planten.

 

Wat zijn de voordelen van zo’n kant en klare haag?

Nou met stip op één natuurlijk het feit dat je direct kam genieten van je nieuwe groene tuinversiering. Geen twijfel meer dus of de haag die je van plan bent om te planten wel breed of hoog genoeg wordt.

Naast dat je direct kan genieten van privacy, scheelt het ook nog eens een hele hoop werk! Een groeiende plant verzorgen (zeker wanneer je dit helemaal vanaf het zaadje doet) is natuurlijk erg veel werk. Een kant en klare haag bestel je, word thuis bezorgd – en indien gewenst bij de meeste shops ook geplant. Wat wil je nog meer!

 

Hagen zijn in onderhoud ook erg eenvoudig. Je moet natuurlijk wel goed weten welk type haag je in huis haalt: daar hangt de verzorging van af. Een buxus, hulst of laurier heeft bijvoorbeeld weer andere zorg nodig dan de ander. Over het algemeen gesproken zijn echt zo goed als alle hagen zeer eenvoudig.

Voorbeelden van (kant en klare) hagen

Een haag die ik steeds vaker zie in mijn stad Alkmaar, is de klimophaag. Deze wordt vaak in een mooie bak gezet, en met een (stevige) kippengaas wordt de klimop in staat gesteld het hele oppervlak te bedekken. Niet alleen is het uiterlijk enorm tof om te zien – klimop groeit ook nog eens behoorlijk snel. Zo kan je dus eenvoudig een ietwat wildere look creëren, als dat is waar je voor wil gaan.

 

Een andere haag die me steeds vaker opvalt is een totaal andere: namelijk de kunsthaag! Deze kwam ik laatst nog tegen op een kantoor in Purmerend. Het sterke groen van de kunsthaag stak enorm gaaf af tegen een paar donkerbruine Chesterfield banken. Geweldig om te zien wat voor moois men met hagen kan creëren!

Meer weten? Kijk hier voor de beste kwaliteit haag!

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Hoe beveilig je je huis met een ip camera?

Hoe beveilig je je huis met een ip camera?   Met de toenemende technologische ontwikkelingen wordt het steeds belangrijker om je huis te beveiligen. Een eenvoudige...

Als ondernemer geld lenen, hoe zit dat?

Zet de volgende stap met je organisatie, door nieuwe machines aan te schaffen of te investeren in een uitbreiding van het personeelsbestand. Niet iedere...

Het logistieke proces versoepelen doe je zo

E-fulfilment staat voor het afhandelen van het volledige logistieke proces van een webshop. Zodra een klant een order plaatst, begint het e-fulfilment proces en...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.