Waarom handelen in cryptovaluta?

Er zijn, als je geld over hebt om te beleggen, verschillende opties om je geld voor kortere of langere tijd weg te zetten, in de hoop het meer waard te laten worden. Je kunt kiezen voor een manier waar je zelf nauwelijks omkijken naar hebt, waarvan je één keer per jaar een overzicht ontvangt met hoe het ervoor staat. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf actief aan het handelen te gaan, en goed de koersen in de gaten te houden, natuurlijk.

 

Waar beleg je in?

 

Er zijn tegenwoordig heel veel zaken waarin je kunt beleggen. Aandelen of opties, maar ook vastgoed of startup bedrijven bieden je mogelijkheden om je geld weg te zetten in de hoop er iets aan te verdienen. Best spannend, eigenlijk: je geeft je geld aan een bedrijf, of zet het om in een berg stenen, en hoopt dat je er uiteindelijk meer voor terug zal krijgen dan je besteed hebt. Garanties heb je op dit vlak nooit, waardoor je ook altijd het risico loopt een deel van je inleg kwijt te raken. Om die reden wordt geadviseerd om niet te beleggen met geld dat je per se nodig gaat hebben. Om niet je pensioen ervan af te laten hangen, bijvoorbeeld. Heb je de pech dat je beleggingen minder waard worden, moet er wel genoeg overblijven om van rond te kunnen komen, tenslotte.

 

De ene belegging is wat risicovoller dan de andere. Hier kun je je natuurlijk goed in verdiepen, en je hierbij baseren op de resultaten in het verleden en de verwachtingen voor de toekomst. Ook dan blijft er enige onzekerheid, maar er zijn genoeg voorbeelden van beleggingen die vrijwel altijd in ieder geval waardevast zijn, en de kans op verliezen zo klein mogelijk. Bij vastgoed is dit vaak het geval, maar ook als je kiest voor een veilig beleggingsfonds via een grote bank of verzekeringsmaatschappij loop je doorgaans minder kans op verliezen.

 

Grote koersverschillen maken het spannend

 

Ben je bereid wat meer risico te lopen, dan kun je ervoor kiezen om wat gewaagdere keuzes te maken. Populair op dat gebied zijn de cryptovaluta, die bekend staan om de grote fluctuaties in koersen. Deze valuta zijn relatief nieuw en de markt is nog volop in beweging. Dat zorgt voor grote stijgingen en dalingen, waarmee je door op de juiste momenten toe te slaan aardige winsten kan behalen. Daarbij kun je niet alle cryptovaluta over één kam scheren. Het kan goed zijn dat de Verge koers bijvoorbeeld een sterk opgaande lijn vertoont. Ondertussen kan de XRP koers echter in een vrije val zitten, of omgekeerd. Verdiep je dus goed in de verschillende munten, hun verleden en de verwachtingen voor de toekomst.

 

 

Disclaimer: Businesstrend.nl en toebehoren zijn geen financieel adviseur. Dit artikel mag dan ook onder geen beding beschouwd worden als beleggingsadvies. Contacteer altijd uw financieel adviseur voordat u investeert.

Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Wat kost een mobiel pinapparaat?

Als ondernemer is het hartstikke handig om over een mobiel pinapparaat te beschikken. Waarom? Omdat je het jouw klanten hiermee een stuk makkelijker maakt....

Waarom grip op geld noodzakelijk is om te groeien

Voor iedere ondernemer is het belangrijk om financieel inzicht te hebben in zijn of haar onderneming. Veel ondernemers zijn druk met het opzetten of...

Originele kerstcadeaus vinden: zo gedaan!

De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan, gezellig met zijn alle rondom de kerstboom! Muziek, wat lekkers erbij en natuurlijk cadeautjes....

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.