GPS volgsystemen in de werkomgeving

Misschien heb je er wel nog nooit van gehoord, een gps volgsysteem voor voertuigen, maar het bestaat! Wat houdt het precies in? En hoe gaat het te werk? Of wil je inzicht krijgen op de ritjes die je medewerkers afleggen? Dan is dit een ideale oplossing voor jou! Doordat je tegenwoordig met big data kunt sturen op jouw bedrijf is het niet langer gissen. Waarom verbruikt de ene auto meer brandstof dan de andere?

Is een auto die veel onderhoud of sneller nieuwe banden nodig heeft gewoon pech, of steekt er meer achter? Dit zijn vragen waar je voorheen naar moest gissen maar waar je nu concreet antwoord op hebt. En belangrijker, jouw personeel op kunt aanspreken. Want iemands rijgedrag is nu bekend! Je weet of iemand zorgvuldig met het bedrijfsmaterieel omgaat of als een coureur door de straten gaat. Lees hieronder meer over dit systeem en bepaal voor jezelf of je deze oplossing ook kunt gebruiken.

 

Wat is GPS voor voertuigvolgsystemen?

Een GPS-voertuigvolgsysteem is een navigatiesysteem dat ontwikkeld is door de Amerikaanse minister van Defensie. Dit systeem werkt via satellieten op basis van signalen die worden ontvangen via de radio. Iedereen die een GPS-ontvanger heeft, kan zijn of haar locatie en snelheid bepalen dankzij de satellieten die rondcirkelen. Deze GPS-satellieten kunnen altijd en overal worden gebruikt. Daarnaast bevat dit volgsysteem een communicatieverbinding waarmee je voertuigen verbonden zijn met het hoofdkantoor, dit gaat via Bluetooth. Je kunt niet alleen zien waar je voertuigen zijn, maar je kunt ook opdrachten verzenden en het werkproces regelen.

 

Hoe werkt het GPS voor voertuigvolgsysteem?

Het voertuigvolgsysteem LINK (het systeem in het voertuig) heeft GPS-ontvanger die is ingebouwd. Hiermee kun je een voertuig naar keuze volgen via GPS. Niet alleen de auto, maar je kunt ook verbinden met een GSM om bijvoorbeeld coördinaten van het voertuig te versturen. Vanuit het kantoor kunnen de managers zich gemakkelijk aanmelden bij een online applicatie die goed beveiligd is, genaamd WEBFLEET. Via deze applicatie kunnen de managers de rit van elk voertuig in de gaten houden met behulp van het systeem. De gegevens van de locatie van het voertuig worden om de minuut ververst, zodat je snel beslissingen kunt nemen en over de meest actuele informatie beschikt.

 

De voordelen van het voertuigvolgsysteem

Het gebruik van dit GPS-systeem brengt een aantal voordelen met zich mee. Het voertuigvolgsysteem LINK beschikt over een g-krachtsensor. Deze sensor meet abrupte bewegingen zoals sturen, remmen, de snelheid en zelfs snelheidsovertredingen. Door dit te kunnen meten, heb je inzicht op de rijstijl van een van jouw medewerkers. Met deze informatie kun je de rijstijl van jouw personeel aanpassen en kosten besparen op je brandstof. Ook is het mogelijk om een Driver Terminal te plaatsen in het voertuig dat je wilt volgen. Zo is tweerichtingscommunicatie mogelijk vanuit het voertuig en naar het kantoor toe. De verbinding gaat geheel via Bluetooth verbinding.

 

Conclusie

Er valt te concluderen dat het gebruiken van het GPS-voertuigvolgsysteem van WEBFLEET veel voordelen met zich meebrengt. Het kan je als bedrijf bijvoorbeeld niet alleen kosten besparen, maar geeft je inzicht over time-management. Daarnaast is het handig om een Driver Terminal toe te voegen aan het systeem om te kunnen communiceren met je medewerkers tijdens hun ritten. Interesse gekregen? Neem dan contact op via de website van WEBFLEET!

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.