Gaming laptopmarkt wordt gedomineerd door ASUS Republic of Gamers

ASUS Republic of Gamers (ROG) heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn wereldwijde marktaandeel op het gebied van gaming laptops is gestegen naar bijna een kwart.

Verkopen in de maand april 2020 hebben geleid tot een groei van het marktaandeel tot 22.6%, een leidend percentage. Deze prestatie heeft geleid tot een nummer 1 positie in verschillende internationale markten. Marktdata maken duidelijk dat ROG gaming laptops nu kunnen worden bestempeld als ‘best-sellers’ in Oost- en West-Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA), en Azië Pacific (APAC). Daarnaast geeft Republic of Gamers meer inzicht in zijn 2020-releases, en welke releases op de planning staan.

 

De meest populaire high-end gaming laptops: ROG RTX gaming laptops zijn de best verkopende ter wereld


ROG gaming laptops blonken bovendien uit in het high-end segment. Verkopen van specifieke ROG gaming laptops die de nieuwste NVIDIA GeForce RTX graphics bevatten mochten in april 2020 zelfs een marktaandeel van 30.2% noteren – bijna één derde van de gehele markt. Op globaal niveau werd hiermee de toppositie gegrepen, waardoor ROG officieel kan worden gezien als het meest populaire merk voor high-end RTX gaming laptops ter wereld.

 

ROG samenwerkingen en wereldwijde campagnes


Dit jaar werkt ROG samen met de geprezen DJ en producer Alan Walker om gaming content, tech en andere ervaringen te creëren om gaming onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Om de samenwerking af te trappen heeft ROG een speciale, custom Zephyrus G14 ontwikkeld, afgestemd op de behoeften van Walker als gamer, creator en muzikant. Vanaf augustus gaan Walker en ROG gezamenlijk video’s uitbrengen die het publiek al vroeg in aanraking laat komen met nieuwe muziek van Walker. Daarnaast worden toekomstige projecten met ROG en achter-de-schermen content voor al zijn fans belicht.

Naast deze samenwerking met Alan Walker gaat ROG een ‘Art of the Duo’-campagne lanceren om de Zephyrus Duo 15 in de spotlights te zetten. De campagne koppelt muzikanten en artiesten en plaatst hen in teams. Vervolgens levert ieder team een muziekvideo af, waarin de talenten van de makers worden gecombineerd. De ROG Zephyrus Duo 15 staat centraal in deze video’s, die gedeeld zullen worden op social media.

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.