Ethereum (ETH) zet grote stappen: Voert update uit en ziet adoptie toenemen

De wereld van crypto bestaat nog niet zo heel lang, maar draait nog altijd in volle vaart door. Een van de meest impactvolle projecten van de afgelopen jaren was, en is nog steeds, Ethereum (ETH). Het project maakte onlangs een aantal grote ontwikkelingen door en kwam hierdoor veelvuldig in het nieuws. Maar wat is er precies gebeurd en wat kan dat betekenen voor de toekomst van het project?

 

Ethereum (ETH) voert grote update met succes uit

 

Ethereum is een blockchain-netwerk waarop ontwikkelaars applicaties kunnen ontwikkelen. Dit kunnen bijvoorbeeld financiële applicaties zijn ten behoeve van het regelen van leningen. Alle transacties worden verwerkt door miners. Zij voeren ingewikkelde berekeningen uit en bewijzen door hun harde werk dat hun oplossing de waarheid is. Het probleem van miners is echter dat ze niet heel efficiënt zijn en daarmee het opschalen van het werk dat zij leveren vaak lastig is.

 

Door de toenemende populariteit van Ethereum konden miners zo nu en dan de hoeveelheid werk niet meer aan. Hierdoor ontstonden opstoppingen op het netwerk en rezen de kosten voor transacties op het netwerk de pan uit. De oplossing hiervoor was de overstap naar het proof-of-stake protocol, een protocol waarbij miners niet langer nodig zijn.

 

Recentelijk hebben de ontwikkelaars van Ethereum de nieuwste versie van het netwerk met succes gelanceerd. Het nieuwe netwerk, Ethereum 2.0 genaamd, zal het mogelijk maken om ETH – de cryptocurrency van het netwerk – te staken. Dit houdt in dat gebruikers hun crypto vastzetten waarna zij een kleine rente ontvangen. In ruil hiervoor moeten zij transacties verwerken. Aangezien er niet langer ingewikkelde rekensommen opgelost hoeven worden, is deze manier van transacties verwerken vele malen efficiënter.

 

Het effect op de ethereum koers?

 

Maar welk effect kan dit hebben op de ethereum koers? Nu men ethereum vast kan zetten, betekent dit dat deze ethereum niet op de markt verkocht zal worden. Hierdoor wordt het aanbod van ETH kleiner, terwijl de vraag gelijk blijft of zelfs kan stijgen. Een logisch vervolg zou hierom een koersstijging zijn.

 

Het is hiervoor natuurlijk wel nodig dat veel mensen hun ETH staken. De populariteit van staking lijkt aardig toe te nemen, steeds meer ETH-bezitters zetten hun crypto vast om aanspraak te kunnen maken op de vergoeding die zij hiervoor ontvangen. Maar alleen staking zal niet genoeg zijn voor koersstijgingen, hiervoor is natuurlijk meer nodig.

 

Ethereum onderwerp van goed nieuws

 

Misschien wel de heilige graal binnen de crypto-sector is adoptie. Willen crypto-projecten overleven dan moeten ze mainstream gaan. Mensen moeten het netwerk gaan gebruiken “in het echte leven” voor doeleinden waarvoor ze bedoeld zijn. Ook op dit vlak lijkt Ethereum grote stappen te zetten.

 

Zo was het recent Visa, de betalingsgigant, dat bekendmaakte dat het samen gaat werken met Circle, een stablecoin-bedrijf. Dit bedrijf geeft een digitale valuta uit op de Ethereum blockchain, waarvan de waarde aan de Amerikaanse dollar gelinkt is. Visa wil uiteindelijk een zakelijke creditcard gaan uitgeven waarmee klanten deze digitale versie van de dollar overal ter wereld uit kunnen gaan geven. Dit is een van de ontwikkelingen omtrent grote bedrijven die oplossingen op ethereum willen gaan baseren.

 

De koers is dan ook de afgelopen tijd al flink gestegen. Begin dit jaar handelde de ETH koers nog rond de $130 en in de loop van het jaar werd de $600 gebroken! Ethereum kopen lijkt op basis van deze ontwikkelingen dan ook niet zo’n heel slecht idee. De toekomst van Ethereum ziet er met de succesvolle update en de positieve ontwikkelingen omtrent adoptie namelijk rooskleurig uit!

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.