Dingen waarvoor we steeds vaker het internet gebruiken zonder het te merken

Het internet heeft ons leven zodanig veranderd, dat we vaak niet eens meer in de gaten hebben hoezeer precies. Natuurlijk, de introductie was een flinke revolutie, we konden opeens via de computer communiceren met mensen over de hele wereld en kregen een schat aan informatie tot onze beschikking. Maar inmiddels gebruiken we het internet op nog veel meer manieren, meer dan eens op momenten waarop we dat zelf niet eens doorhebben.

 

Bellen via internet

 

Bel jij doorgaans via een vaste telefoonlijn of via internet? De kans is groot dat je het niet eens weet. Als je bijvoorbeeld vaak belt via WhatsApp, dan doe je eigenlijk al aan bellen via internet. Er is een werkende internetverbinding voor nodig, geen telefoonlijn. Merk je echt het verschil? Waarschijnlijk niet, want onze internetverbindingen zijn tegenwoordig, waar we ons ook bevinden, bijna net zo stabiel als onze vaste telefoonlijnen.

 

Werk je bij een bedrijf waar je vaak moet telefoneren? Ook dan is de kans groot dat je veel via internet belt. Steeds meer bedrijven stappen namelijk over op Voice over IP, waarbij de telefoongesprekken via een internetverbinding lopen. Dit geeft hen een stuk meer flexibiliteit, zeker nu steeds meer medewerkers thuis aan het werk zijn.

 

De lampen en de verwarming bedienen

Heb jij een slimme thermostaat, of maak je gebruik van verlichting die je via een app kunt bedienen? Ook dan gebruik je het internet, waarschijnlijk zonder dat je je daarvan echt bewust bent. Feitelijk geldt voor alle apparatuur die je via een app kunt bedienen dat er een internetverbinding voor vereist is. Je lampen op afstand aan en uit kunnen zetten heeft dus niets met magie te maken, het loopt gewoon via een internetverbinding.

 

Onze bankzaken regelen

De tijd dat we om onze bankzaken te regelen daadwerkelijk naar een bank toe moesten, ligt nog niet eens zo ver achter ons. Toch doen we het tegenwoordig vooral via internet. We checken ons saldo via de app en we doen overschrijvingen. Maar ook betalingen die we in een winkel verrichten hebben met internet te maken. Via razendsnelle verbindingen checkt een betaalapparaat of je genoeg saldo op je rekening hebt staan om een betaling te doen, om vervolgens het saldo na het doen van de betaling ook direct bij te werken.

 

Van A naar B reizen

Gebruik je navigatie in je auto? Ook dan maak je meestal gebruik van het internet. Veel mensen zouden zonder het navigatieprogramma op hun telefoon reddeloos verloren zijn, en nauwelijks meer weten hoe zij van A naar B moeten komen. En heb je ergens een afspraak, maar weet je even niet meer precies hoe je moet lopen? Zonder erbij na te denken open je even Google Maps, en kijk je wat de route ook alweer was. Zonder internetverbinding zouden we allemaal hopeloos verdwalen.

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Wat is de beste positie voor je lichaam tijdens een vergadering?

In de hectiek van ons professionele leven besteden we vaak veel tijd aan vergaderingen. Of het nu face-to-face is of virtueel, de manier waarop...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.