De voordelen van een voertuigvolgsysteem

Overweeg je om als bedrijf een systeem aan te schaffen waarmee je alle voertuigen die bij het bedrijf horen kunt volgen? Dan vraag je je misschien af wat hiervan nu de concrete voordelen zijn. Alhoewel deze afhangen van het soort bedrijf dat je hebt en tegen welke issues je eventueel aanloopt, zijn er meer dan genoeg te noemen die door veel bedrijven als erg positief worden beschouwd.

 

Geen kilometerregistratie meer bijhouden

 

Zijn je bestuurders er niet dol op om van iedere rit die ze maken alle gegevens te noteren? En komt je administratie-afdeling om in het werk, niet in de laatste plaats door het verwerken en vastleggen van al deze gegevens? Dan is het fijn om te weten dat dit niet langer nodig is als je besluit op een voertuigvolgsysteem over te stappen.

 

Hiermee worden namelijk alle ritten continue gemonitord en vastgelegd. Precies op de manier die de Belastingdienst vereist van een kilometerregistratie, zodat er handmatig niets meer aan hoeft te worden toegevoegd. De gegevens kunnen automatisch worden verzonden vanuit het voertuig, en komen in een kant-en-klare manier in de systemen terecht. Daar heb je helemaal geen omkijken meer naar!

 

Planningen veranderen altijd

 

Iedereen weet het: je kunt een prima planning maken, maar de realiteit is bijna altijd anders. Om daar goed op in te kunnen spelen, wil je graag weten waar je medewerkers zich bevinden. Zo kun je degene die het dichtst bij een spoedgeval is, of het meest voorloopt op schema, hierheen sturen. Ook merk je eventuele vertragingen sneller op, en kun je een planning hier sneller op aanpassen zodat je klanten hier nauwelijks hinder meer van hoeven te ondervinden. Flexibel werken wordt een stuk gemakkelijker als je precies weet waar je medewerkers zich bevinden.

 

Een schat aan informatie

 

Hoe lang plan je in voor bepaalde werkzaamheden? Hoe lang is een medewerker onderweg naar een specifiek adres? Allemaal zaken die in veel bedrijven geschat moeten worden. Door veel data te verzamelen, is dat niet langer nodig: je hoeft niet langer te schatten, je kunt op basis van de data een hele goede voorspelling doen. Prettig. Zo geef je medewerkers een realistisch tijdvak om bepaalde werkzaamheden af te ronden, en ontstaan er geen onrealistische verwachtingen. Ook vallen eventuele afwijkingen eerder op, en kunnen deze worden opgelost. Misschien werken bepaalde routes minder goed dan verwacht, of heeft een medewerker op bepaalde punten wat meer hulp nodig om de werkzaamheden efficiënter uit te kunnen voeren. Allemaal zaken die je met behulp van deze data kunt vaststellen nog voor ze je bedrijfsproces negatief beïnvloeden. 

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.