Cloud-hosting met een VPS server: de manier voor performance

Als je wel eens een filmpje kijkt op YouTube, dan ben je ongetwijfeld bekend met het woord VPN. Talloze YouTube kanalen worden namelijk gesponsord door bekende VPN aanbieders, en mede daardoor wordt het begrip VPN alsmaar groter en groter. Vandaag de dag is het zelfs voor de “gewone” internetgebruiker zeer normaal om een VPN te hebben. Bijvoorbeeld voor een hogere garantie op privacy, maar ook zodat je bijvoorbeeld naar Netflix USA kan kijken.

 

Vandaag kijken we echter naar een andere afkorting in internet land, namelijk de VPS server. 

 

VPS server – wat is het en waarom wil je dit

 

VPS staat voor virtuele dedicated server, in feite dus cloud computing. Met een VPS server laat je de gebruikelijke beperkingen die hardware biedt achter. Denk aan potentiële storingen, maar ook aan zaken zoals upgrades – die moeiteloos via cloud plaatsvinden in plaats van fysieke maintenance. Wel zo handig. 

 

VPS is de nieuwe manier om ervoor te zorgen dat een website zeer hoge performance levert, inclusief snelheid, privacy, hosting controle, beheer, de mogelijkheid om wanneer je maar wil te upgraden – en andere voordelen voor jouw domein(en)!

 

De voor- en nadelen van VPS op een rijtje

 

Snellere laadtijd

Een sneller laden zorgt ervoor dat je sitebezoekers de site niet verlaten als deze te lang duurt om te laden. Vooral op mobiel enorm belangrijk!

 

Gegarandeerde dedicated resources

Bandbreedte, geheugen, CPU-kracht, opslag tot 200 GB SSD-opslag, NVMe.

 

Makkelijk schaalbaar

Wanneer je toe bent aan upgraden is dat in een handomdraai geregeld!

 

Een speciaal IP-adres

Hosting van hoge kwaliteit heeft met VPS-services ook de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je tegen een redelijke vergoeding IPv4 en IPv6 krijgt.

 

Andere mooie voordelen zijn de volgende:

 

  • Betere mogelijkheden om met meer dan één websites om te gaan
  • Onaangetast door verkeer en veiligheid van (jouw) andere sites
  • Configuratiescherm en volledige toegang tot je server
  • Lagere kosten dan hardware en beheer van fysieke servers

 

Een mogelijke reden om geen gebruik te maken van een VPS-hostingprovider is dat het iets meer kost dan shared hosting (maar veel goedkoper dan fysieke servers). Maar de kosten zijn niet veel hoger, en als je je gedeelde account ontgroeid bent, of de waarde van de eerder genoemde voordelen wilt, dan is het tijd om te upgraden!

 

Een andere reden kan een gebrek aan technische kennis zijn, waardoor VPS-servers moeilijker in te stellen, te beheren en te beveiligen zijn. Maar daarom is managed VPS-hosting zo’n goede keuze.

 

Softwareontwikkelaars, innovatieve startups, e-commerce en andere bedrijven en gebruikers zullen meer dan zeker betere performance scoren. Windows- en Linux VPS-webhosting maakt veilige, uiterst betrouwbare en flexibele cloudcomputing en schaalbaarheid mogelijk. Het grootste voordeel is zeker de schaalbaarheid: wanneer je bandbreedte, schijfruimte en andere behoeften voor je website(s) groeien, groeit de VPS-hosting met je mee!

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.