Augmented reality

Door de komst van data gedreven technologie veranderen er veel dingen, in positieve en negatieve zin. Een groot voordeel van technologie is het voortdurend kunnen optimaliseren van processen. Hiernaast brengt het ons natuurlijk ook nieuwe toepassingen. Waar zijn we tegenwoordig bijvoorbeeld zonder Google Maps? Of überhaupt Google? En hoe handig zijn digitale agenda’s? Praktisch onmisbaar. Naast deze onmisbare toepassingen komen er ook steeds meer toepassingen die ons leven gewoonweg kunnen verrijken, bijvoorbeeld augmented reality. Augmented Reality, virtual reality en mixed reality zijn termen die steeds populairder worden. Maar wat is het nou eigenlijk?

Augmented reality

Augmented reality, ook wel AR genoemd, voeg je als het ware iets toe aan de realiteit. Je ziet dus een echt beeld, wat is aangevuld met een virtueel element. Dit zie je tegenwoordig vaak terug in apps. Snapchat heeft hier bijvoorbeeld ook een functie voor.

Virtual reality

Bij virtual reality, ook wel VR genoemd, is eigenlijk alles virtueel. Met bijvoorbeeld een VR bril kom je in een virtuele wereld. Dit wordt veel gebruikt in spelletjes maar wordt ook gebruikt als simulatie. Zo zijn er VR simulaties voor de ruimtevaart, waarbij iemand al vaardig wordt met de kunst van de ruimtevaart.

 

Mixed reality

Mixed reality spreekt wellicht al voor zich, dit is een mix van AR en VR. Hierbij is de basis nog steeds de echte wereld in combinatie met virtuele elementen. Het verschil zit hem in de toepassing van de virtuele elementen. Bij AR is het niet mogelijk om interactie met deze elementen te hebben, met mixed reality wel.

 

AR toepassingen

AR is een toepassing die voor veel bedrijven interessant kan zijn. De gebruiker hoeft hierbij namelijk geen dure VR bril aan te schaffen. Een AR app is voor iedereen toegankelijk. Je kunt denken aan een app voor klanten, maar ook een AR app voor werknemers kan veel opleveren. Zo kan een AR app bijvoorbeeld medewerkers helpen bij het inwerken. Visuele ondersteuning kan medewerkers helpen bij het oppakken en leren van nieuwe werkzaamheden. Een voorbeeld voor een app die zich echt op klanten richt is een app van een autodealer waarbij je virtueel door hun showroom kan lopen. Ook kan je virtueel de auto’s van binnen bekijken. Het inzetten van een app op deze manier kan een stijging in de verkoop realiseren.

 

AR bedrijf

 

Ben je ervan overtuigd dat AR interessant is voor jouw bedrijf en wil je een AR app laten maken? Ga dan op zoek naar een AR bedrijf die dit voor je kunt doen.

 

Niels
Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Wat is de beste positie voor je lichaam tijdens een vergadering?

In de hectiek van ons professionele leven besteden we vaak veel tijd aan vergaderingen. Of het nu face-to-face is of virtueel, de manier waarop...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.