Waarom grip op geld noodzakelijk is om te groeien

Voor iedere ondernemer is het belangrijk om financieel inzicht te hebben in zijn of haar onderneming. Veel ondernemers zijn druk met het opzetten of het laten groeien van hun bedrijf. Hierdoor hebben ze vaak niet genoeg tijd voor de boekhouding en besteden die dan ook uit aan een boekhouder of administratiekantoor. Maar als ondernemer moet je wel weten wat er speelt in je bedrijf, welke ontwikkelingen zich voordoen in de markt waarin jij opereert en hoe je er nu echt financieel voorstaat. Levert je bedrijf iets op of gooi je geld in een bodemloze put? Een boekhouder of een accountant is goed voor je boekhouding en voorzien je van allerlei tips. Zo kunnen ze je precies uitleggen welke aftrekposten er zijn. Maar je zult jezelf ook moeten verdiepen in je fiscale cijfers zodat je goed onderbouwde keuzes kunt maken voor je bedrijfsstrategie.

 

Tijdig inspelen op veranderingen en ontwikkelingen

Als je een boekhouder of accountant hebt krijg je van hem (of haar) de kwartaal- halfjaar of jaarcijfers. Deze bespreek je dan samen, maar je kunt er niets meer aan veranderen. Je kunt dus niet meer bijsturen, ook niet als blijkt dat de cijfers laten zien dat je omzet lager is dan je had gehoopt. Om dit te voorkomen is het beter dat je regelmatig zelf je cijfers bekijkt. Zo kun je direct bijsturen wanneer dat nodig is. Alleen als je, als hoofd van de onderneming, weet hoe je onderneming ervoor staat kun je vooruitkijken en inspelen op veranderingen en ontwikkelingen binnen de markt waarin je opereert. Daarnaast is het ook belangrijk om bij te houden welke klanten je hebt, hoe hoog je huidige omzet is, of je klanten (op tijd) betalen en hoeveel omzet je nog denkt te genereren met je huidige of nieuwe klanten.

Heb je, voor je onderneming, nog groeiplannen?

Wanneer je wilt groeien met je bedrijf dan moet je investeren. Maar als je geen liquide middelen hebt, hoe denk je dan als ondernemer aan het geld te komen om je groeiplannen te financieren? Misschien is een zakelijk krediet van Floryn dan een oplossing. Een zakelijk krediet is een vastgesteld bedrag dat klaarstaat voor je zodra je dit nodig hebt. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Je moet wel elke maand een vast bedrag aflossen wanneer je geld van je kredietrekening hebt opgenomen. Maar dat bedrag kun je, als je het nodig hebt, ook weer opnieuw opnemen. Elke ondernemer wil flexibiliteit voor zijn of haar bedrijf. Dat betekent:

  • Investeren op de momenten dat het nodig is,
  • Tijdelijke tekorten aan liquide middelen overbruggen
  • Dagelijkse uitgaven op tijd betalen
  • Niet meer wachten op openstaande facturen

Zo kun je snel inspelen op groeikansen. Gewoon ondernemen zoals je dat wilt, zonder financiële belemmeringen. Zakelijk krediet is daarom ideaal als werkkapitaalfinanciering.

 

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.