Payroll, alle voordelen op een rij!

Ja, leuk dat je weer op businesstrend.nl zit, wellicht ben je hier voor het eerst, en ben je terecht gekomen op dit artikel over payroll. In dit artikel gaan we je de voordelen vertellen van payroll. Met name op het vlak van het werkgeverschap. Dit is tenslotte een zakelijk platform met een tikkeltje consumentengedrag gecombineerd.

Laten we beginnen bij het begin; wat is payroll?

Via een opdrachtovereenkomst neemt een (payroll)bedrijf alle salarisadministratie en de daarbij behorend juridische werkgeverschap over van het bedrijf waar de werknemer in dienst is. De werknemer staat dus niet op de loonlijst van zijn werkgever maar van het payrollbedrijf. Dit zie je in heel veel branches terug. Met name bij bedrijven met een hoog verloop van personeel.

Voorbeeld waar dit goed kan werken is bij een deur-aan-deur verkoop bedrijf. Hier worden op maandbasis enorm veel nieuwe mensen aangenomen en weggestuurd. Dit levert enorme processen op in de salarisadministratie. Handig om dit dus uit te besteden.

Om al deze rompslomp te voorkomen, er geen extra mensen er voor aan te nemen en gewoon weten dat alles in orde is, is het voordelig om dit uit te besteden. Maar wat zijn nou alle voordelen?

Voordelen van payroll

Alle rompslomp weg, maar hierbij de andere voordelen:

  1. Correct uitgevoerde en (altijd) op tijd de salarisbetaling. Klinkt logisch, dat is het ook. Het is tenslotte hetgeen wat een payroll bedrijf doet.
  2. Zekerheid, payroll bedrijven zijn goed verzekerd en zorgen ervoor dat er bij de payroll medewerkers recht is op doorbetaling, bijvoorbeeld bij:
    1. Ziekte, vakantiedagen en collectieve verzekeringen.
  3. gelijk loon: payrollbedrijven betalen de payrollmedewerker volgens (ABU- of NBBU-) CAO. Beide CAO’s passen de inlenersbeloning toe, wat wil zeggen dat de medewerker bij het payrollbedrijf hetzelfde loon krijgt als de een collega die wel in dienst is direct bij de werkgever.

Het verschil tussen payroll en uitzendbureau Het verschil tussen een payrollbedrijf en een uitzendbureau is de distributiefunctie. Distributie betekent in dit geval het (actief) combineren van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Uitzendbureaus hebben wel distributiefuncties, maar payrollbedrijven in principe niet. Met andere woorden, het uitzendbureau is verantwoordelijk voor het inhuren en selecteren van uitzendkrachten voor zijn opdrachtgevers (werkgevers), terwijl het payrollbedrijf dat niet is. Salarismedewerkers worden voorgedragen door klanten en klanten zijn verantwoordelijk voor werving en selectie.

Op zoek naar de juiste payroll software? Neem eens een kijkje op nmbrs.com.

Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

6 Tips om jouw kantoor duurzaam in te richten

Wat goed dat je op zoek bent naar tips om je kantoor duurzaam in te richten! Het verduurzamen van je werkplek is niet alleen...

Hoe beveilig je je huis met een ip camera?

Hoe beveilig je je huis met een ip camera?   Met de toenemende technologische ontwikkelingen wordt het steeds belangrijker om je huis te beveiligen. Een eenvoudige...

Als ondernemer geld lenen, hoe zit dat?

Zet de volgende stap met je organisatie, door nieuwe machines aan te schaffen of te investeren in een uitbreiding van het personeelsbestand. Niet iedere...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.