Onbetaalde facturen? Zo los je dat op.

Een toenemend aantal bedrijven zegt dat te late betalingen van klanten een serieuze bedreiging zijn voor het handels succes. Sterker nog: sommigen zien dit als hun grootste commerciële uitdaging. Achterstallige facturen met een hoge waarde kunnen dan ook echt een aanzienlijke impact hebben op de cashflow. 

 

Dus.. wat doe je daar als ondernemer aan? Natuurlijk kun je een herinnering sturen. En nog een. En nog een. Echter wat als de klant simpelweg niet betaalt? Dan is het zelfs niet ondenkbaar om de klant volledig kwijt te willen – dan mag die zijn business ergens anders halen. Een gewenste uitkomst is dat natuurlijk niet. Idealiter blijft de zakelijke relatie met de klant goed, kunnen geschillen opgelost worden en business doorgaan. Dat is helaas niet altijd het geval. Zelf een incassobureau inschakelen? Lees eerst dit!

 

De incasso advocaat

Als je een schuldeiser bent, dan kan een advocaat je helpen om een plan op te stellen om het uitgeleende geld terug te krijgen. Een nadeel van de rechtbank is dat de termijn en het bedrag dat je krijgt afhangt van de uitspraak van de rechter. Maar wanneer je buiten de rechtbank om kunt schikken, dan kan je samen met de schuldenaar onderhandelen over de voorwaarden. Dat is echter niet altijd even eenvoudig als je zelf te werk gaat. Bovendien zijn er belangrijkere dingen om te doen: namelijk je focussen op je core business. 

 

Hoe dan ook, de zaak moet uiteindelijk worden opgelost en geen van beide partijen hoeft de ander lastig te vallen. Een incasso advocaat is daarmee de beste move, dus wanneer je denkt dat je een schuldeiser of een debiteur niet alleen aankunt, dan kan een advocaat je zeker helpen!

 

Een incasso advocaat als ondersteuning voor ondernemers

 

Natuurlijk heb je als ondernemer wel eens gehoord over de incasso advocaat, of heb je overwogen om er een in arm te nemen. Of sterker nog: wellicht heb je zelf de stap gezet om een incasso advocaat in te schakelen om onbetaalde facturen in te winnen. 

 

Echter: niet elke incasso advocaat is hetzelfde. Een incasso advocaat incasseert vorderingen van bedrijven of particulieren die zich niet aan de afgesproken betalingstermijn hebben gehouden. Maar in veel gevallen staat het onderhouden van de relatie met je debiteur voorop. 

 

Het is belangrijk voor de advocaat om energiek te zijn, zodat jij de rekening zo snel mogelijk betaald kunt krijgen. Dit verbetert de cashflow en onderhoudt de commerciële relatie met jouw debiteur.

 

Op zoek naar een betrouwbaar bureau?

 

Is jouw onderneming gestationeerd in de buurt van Arnhem? Om jouw incasso zaken volledig te laten verzorgen, kan je contact opnemen met Incassonet: het incassobureau Arnhem. Incassonet maakt het betaald krijgen van onbetaalde facturen erg eenvoudig. Een zaak indienen is namelijk enorm simpel en snel gedaan. Binnen twee minuten upload je een document om de zaak over te dragen aan Incassonet, waarna je binnen 24 uur je geld ontvangt op je rekening.

 

Dat is nog eens zakendoen! Daarnaast is contact enorm eenvoudig en word je ten alle tijden kundig geïnformeerd over de progressie die gemaakt wordt. 

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.