Hoe vraag je een zakelijke lening aan?

Zakelijk geld lenen kan voor verschillende doeleinden. Een bedrijfslening kan jou bijvoorbeeld helpen om je bedrijf uit te breiden. Daarnaast kun je met het geleende geld nieuwe machines en/of voertuigen aanschaffen. Als je een zakelijke lening afsluit, hoef je dit niet met eigen vermogen te bekostigen. Hierdoor houd je geld in kas om noodgedwongen investeringen te doen. Wil je een zakelijke lening afsluiten, maar heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan vraag jij je waarschijnlijk af hoe je dit doet. In deze tekst vertellen we jou precies hoe dit in zijn werk gaat.

 

Hoeveel geld heb je nodig?


Voordat je een zakelijke lening aanvraagt, moet je weten hoeveel geld je nodig hebt. In de meeste gevallen is dit niet bepaald lastig. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe machine nodig? Dan weet je ongetwijfeld hoeveel dit je kost. Je vraagt in dat geval een lening aan voor het betreffende bedrag. Besef je wel dat de kosten van jouw lening hoger uitvallen dan het bedrag dat je leent. Je betaalt namelijk rente over een zakelijke lening. Door deze rente is het voor een geldverstrekker namelijk interessant om jou geld te lenen. Vergeet hier dan ook geen rekening mee te houden als je zakelijk geld leent. Daarnaast betaal je maandelijks ook aflossing: na de looptijd heb je het volledige bedrag terugbetaald.

 

Zoek een geschikte geldverstrekker


Weet je inmiddels zeker dat je een zakelijke lening af wilt sluiten? Dan begin je aan jouw zoektocht naar een geldverstrekker. Veel ondernemers richten zich hierbij allereerst tot het internet. Een logische beginstap, maar hier word je niet altijd veel wijzer van. Dit komt voornamelijk door het grote aanbod. Zo zijn er tegenwoordig talloze online geldverstrekkers waarbij je zakelijk geld kunt lenen.

Daarnaast kom je ongetwijfeld ook een groot aantal banken tegen. Bij het merendeel van de banken kun je namelijk ook (nog steeds) een zakelijke lening afsluiten. Twijfel je wat voor jou de beste keuze is? Vergelijk de verschillende geldverstrekkers dan altijd eerst met elkaar. Op deze manier slaag je er ongetwijfeld in de beste zakelijke lening te vinden.

 

Zorg dat je de benodigde documenten bij de hand hebt


Veel ondernemers richten zich tegenwoordig tot een online geldverstrekker voor een zakelijke lening. Hier kun je 24 uur per dag, zeven dagen per week, een bedrijfslening aanvragen. Het hele proces verloopt hier namelijk digitaal. Ben je van plan een zakelijke lening aan te vragen? Zorg er dan voor dat je de benodigde documenten bij de hand hebt. Zo moet je bij veel online geldverstrekkers jouw bij- en afschrijvingen en de jaarrekening van jouw bedrijf uploaden. Op basis hiervan ontvang je vervolgens een persoonlijk aanbod op maat. Ga je hiermee akkoord? Dan vraagt de geldverstrekker jou vaak nog om aanvullende documentatie en betrokken personen.

 

Teken de overeenkomst

Is de aanvraag in kannen en kruiken? Dan is het alleen nog een kwestie van tekenen. Nu denk je mogelijk dat je hier wel de deur voor uit moet. Dit is niet het geval. Nee, want bij een online geldverstrekker rond je de aanvraag van een zakelijke lening af door een digitale handtekening te zetten. Hiervoor moet jij jezelf eerst identificeren via jouw bank. De contracten onderteken je vervolgens via iDIN. Twijfel je of een zakelijke lening voor jou de beste financieringsvorm is? Klik hier om te lezen wat er nog meer mogelijk is op het gebied van zakelijk financieren.

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Alle voordelen van krediet aanvragen op een rijtje

Ben je ondernemer? Dan heb je mogelijk al eens aan den lijve ondervonden dat jouw klanten hun facturen lang niet allemaal op tijd betalen....

Waarom jij een ergonomische bureaustoel nodig hebt!

Heb jij ook vaak last van je rug? Krijg je het idee dat het wellicht van te veel of verkeerd sporten is? Grote kans...

Zo vind je het ideale kraamcadeau

Een origineel kraamcadeau uitzoeken: zo eenvoudig is dat nog niet. Je wil natuurlijk bij voorkeur dat een baby cadeau persoonlijk is en een tijdje...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.