Hoe kun je de financiën binnen jouw bedrijf versimpelen?

Ondernemers in hart en nieren willen vaak bezig zijn met de dingen waar zij goed in zijn, namelijk hun vak. En niet zo zeer met de financiën. Je wil de financiën natuurlijk zo efficiënt mogelijk inrichten, dusdanig dat het je een minimale tijdsinvestering kost. Het proces vanaf de bestelling tot aan de betaling wordt order to cash genoemd. 

 

Jouw bedrijf efficiënter maken

Het proces vanaf de bestelling tot aan de betaling wordt dus order to cash genoemd. Door het automatiseren van het O2C-proces voorkom je fouten en wordt de wachttijd voor klanten aanzienlijk korter. Automatische verzending van facturen is hierbij een belangrijk punt. Zodra klanten hun facturen ontvangen, wordt het betalingsproces automatisch geactiveerd, waardoor je sneller toegang hebt tot inkomsten.

 

Dit zijn alle voordelen van order to cash

Je hebt hierboven al kunnen lezen dat het hele proces vanaf de bestelling tot aan de betaling geautomatiseerd wordt, waardoor je er zelf bijna geen omkijken meer naar hebt. De klant hoeft dus niet te wachten op een handmatige verwerking van de factuur en jij hoeft minder lang op je geld te wachten, omdat dit direct in gang wordt gezet zodra de klant iets bestelt. Dit systeem houdt ook bij welke klanten er netjes betaald hebben, maar ook welke facturen er nog openstaan. De positie van je bedrijf wordt beter, want je kunt op deze manier wanbetalers snel aanpakken. Ook klanten zullen sneller bij je terugkomen, omdat het proces zo soepel verliep. Dit zorgt voor een betere betrouwbaarheid.

 

Zorg voor goed kredietbeheer bij samenwerken met bedrijven

Verkoop jij producten of diensten aan grote bedrijven, dan is het belangrijk dat je geen financieel risico loopt. Dit risico kun je verminderen met kredietbeheer. Door kredietinformatie van nieuwe en bestaande klanten te bekijken kun je het risico op niet betaalde facturen verkleinen. Met kredietbeheer software beschik je over actuele informatie over het krediet van bedrijven, zodat je makkelijker kunt inschatten of zij een risico vormen ja of nee. Je kunt namelijk financiële risico’s inschatten, monitoren en minimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld aan de hand van het kredietrapport besluiten om het bedrijf een aanbetaling te laten doen. 

 

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.