De beste (gratis) boekhoudpakketten!

Als ondernemer ontkom je er niet aan: de boekhouding. Gelukkig is het helemaal niet noodzakelijk om hier geld aan uit te geven. Er zijn namelijk genoeg gratis mogelijkheden. Bekijk hier wat de beste gratis boekhoudpakketten zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf.

 

Gratis is niet altijd gratis

Veel aanbieders van boekhoudpakketten bieden een gratis eerste periode aan. Meestal is dit een maand tot twee maanden. Daaraan zul je als ondernemer nooit genoeg hebben; immers zoek je waarschijnlijk een boekhoudpakket waar je jarenlang mee kunt werken. Elke maand overstappen is de rompslomp niet waard. Let dus op of de aanbieder die jij kiest daadwerkelijk gratis is op de lange termijn. Vrijwel alle gratis boekhoudpakketten beschikken niet over voldoende functionaliteiten voor de doorsnee ondernemer. Zo hanteren de meesten een vrij lage limiet aan het aantal facturen dat je kunt versturen. Doe jij maar 3 facturen per jaar de deur uit, dan is Moneybird een goede keuze. Echter zullen de meest ondernemers daar niet genoeg aan hebben. Toch zijn er twee gratis boekhoudpakketten die eruit springen, waarmee deze de beste keuze zijn op de markt.

 

Gekko

Gekko is een van de weinige aanbieders waarbij je een onbeperkt aantal facturen kunt versturen, en dat is een enorme pré. Een tweede functionaliteit in de gratis versie is het kunnen opmaken van een winst- en verliesrekening. Wil je over meer functionaliteiten beschikken, dan zul je echter over moeten gaan op de betaalde versie van 10 euro per maand.

 

E-boekhouden.nl

Als startende ondernemer kun je de eerste 15 maanden gratis gebruik maken van het boekhoudpakket van e-boekhouden.nl. Dit pakket is vrij uitgebreid. Zo kun je de gemaakte facturen en offertes gelijk naar de klant doorsturen, die vanuit de factuur direct kan betalen. Groot voordeel is dat facturen en offertes jouw eigen huisstijl hebben. Ook kunnen externe systemen gekoppeld worden aan het boekhoudpakket, zoals de webshop, belastingaangifte of salarisadministratie. Na de eerste 15 maanden zul je moeten betalen voor dit boekhoudpakket. Kleine ondernemers betalen 5,95 per maand en kunnen daarmee 120 facturen versturen. Wil je een onbeperkt aantal facturen de deur uit kunnen doen, dan kom je op 9,50 per maand uit. Genoemde prijzen zijn alleen voor de facturatie-module. Wil je je hele boekhouding doen via e-boekhouden.nl, dan kom je op respectievelijk 7,95 en 14,50 euro uit. Al deze functionaliteiten en de relatief lage prijzen maken dat deze aanbieder tot een van de beste boekhoudpakketten wordt gerekend – ook de niet-gratis pakketten zijn dus het overwegen waard.

Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.