Alle voordelen van krediet aanvragen op een rijtje

Ben je ondernemer? Dan heb je mogelijk al eens aan den lijve ondervonden dat jouw klanten hun facturen lang niet allemaal op tijd betalen. Dit kan bij jou de nodige frustraties opwekken. Wanneer je constant moet wachten op jouw geld, kun je mogelijk niet investeren op momenten dat je dit wilt. Gelukkig kun je dit met zakelijk krediet voorkomen. Omdat dit een lening betreft, ziet lang niet iedere ondernemer de voordelen in van zo’n zakelijke financiering. Geldt dit ook voor jou? Dan zit je hier goed. In deze tekst zetten wij namelijk alle voordelen van krediet aanvragen op een rijtje.

Nooit meer wachten op openstaande facturen

Wanneer je wilt groeien met jouw bedrijf, moet je zo nu en dan investeren. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe machine aankopen om het productieproces te versnellen en/of te verbeteren. Dit kan alleen als er voldoende financiële middelen beschikbaar zijn. Hebben jouw klanten hun facturen niet direct betaald? Dan ontbreekt het je mogelijk aan het geld om de gewenste investering te doen. Veel ondernemers denken dat er niets anders op zit dan wachten tot het geld binnen is, maar dat hoeft niet.

Je kunt namelijk ook zakelijk krediet aanvragen om een investering in jouw bedrijf mogelijk te maken. Deze financieringsvorm maakt het mogelijk om snel te bewegen als je kansen ziet voor jouw bedrijf. Bedrijfskrediet is namelijk uitermate geschikt voor het oplossen van een tijdelijk tekort aan liquide middelen. Bovendien kun je er de dagelijkse uitgaven van jouw bedrijf mee betalen. Vandaar dat deze financieringsvorm ook wel door het leven gaat onder de naam werkkapitaalfinanciering.


Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag

Sluit je een zakelijke lening af? Dan stort een geldverstrekker het gewenste bedrag in één keer op jouw rekening. Vandaar dat je bij een bedrijfslening ook rente betaalt over het gehele bedrag. Bij zakelijk krediet is dit niet het geval. Bij deze financieringsvorm betaal je namelijk alleen rente over het geld dat je opneemt. Heeft een geldverstrekker 50.000 euro voor jou klaargezet op een speciale rekening en neem je hier 10.000 euro van op? Dan betaal je alleen rente over deze 10.000 euro. Dit is namelijk het gedeelte van het bedrag dat je gebruikt. Met aflossen gaat dit overigens precies hetzelfde. Je lost namelijk alleen dat deel van het bedrag af dat je daadwerkelijk gebruikt (hebt).

Afgelost geld kun je weer opnemen

Als je geld leent, betaal je telkens een gedeelte van het geleende bedrag terug. Bij een zakelijke lening betaal je per maand, bij zakelijk krediet los je flexibel af. Daarbij komt dat je afgelost geld bij een zakelijke lening niet nogmaals kunt gebruiken. Het gaat hier namelijk om een eenmalige investering. Kies je voor zakelijk krediet? Dan gaat dit iets anders in zijn werk. Geld dat je afgelost hebt, mag je namelijk gewoon opnieuw gebruiken als je het nodig hebt. Dit is gedurende de hele looptijd van het bedrijfskrediet het geval. Mede hierdoor kiezen steeds meer ondernemers voor zakelijk krediet.

Zakelijk krediet heeft een standaard looptijd

Bij een zakelijke lening bepaal je zelf de looptijd van de lening. Je kunt kiezen voor 3, 6, 9, 12, 24, 36, 48 of 60 maanden. Veel mensen vinden het lastig om een keuze te maken. Dit komt vooral doordat zij geen idee hebben hoe snel ze het geleende geld terug kunnen betalen. Bij zakelijk krediet hoef jij je geen zorgen te maken over de looptijd. Bedrijfskrediet heeft namelijk een standaard looptijd van 36 maanden. Na deze periode kijkt een geldverstrekker of het krediet verlengd kan worden.

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.