Deze 4 betaalmethodes helpen je in de tijd van Corona

Bij het doen van een aankoop in een fysieke winkel is de laatste onvermijdelijke stap het doen van de betaling. In deze tijd van Corona is cash natuurlijk niet meer de beste betaalmethode, vanwege de grotere kans op de overdracht van virusdeeltjes. Elektronisch betalen wordt dan ook met klem aangeraden. Wat zijn hierbij de opties?

 

Betaalmethode 1: Pinnen

Als we kijken naar de besmettingskans is pinnen een stuk veiliger dan het ouderwetse contant betalen. Via de handen kunnen virusdeeltjes worden overgedragen op muntgeld en briefjes. Onderzoek heeft aangetoond dat virusdeeltjes hierop nog lang kunnen achterblijven, wat zowel voor kassapersoneel als klanten risico’s oplevert. Met pinpas en pincode betalen heeft dan ook de voorkeur boven cashbetalingen. Echter is pinnen ook niet geheel risicovrij. Immers dient de betalende klant hierbij altijd de betaalterminal aan te raken om de pincode in te toetsen. Dit kan alsnog een risico op virusoverdracht vormen, wanneer de terminal niet na elke klant voldoende wordt gereinigd.

 

Betaalmethode 2: Contactloos betalen met de betaalpas

Gelukkig bestaat tegenwoordig de mogelijkheid tot contactloos betalen. Extra goed nieuws: vanwege de Corona-uitbraak is contactloos betalen per maart mogelijk tot en met 50 euro, wat eerder 25 euro was. Het grote voordeel van contactloos betalen met een pinpas is dat de toetsen van de betaalterminal niet aangeraakt worden. Het is simpelweg een kwestie van de betaalpas langs de terminal halen.

 

Betaalmethode 3: Contactloos betalen met de smartphone

Er is een nieuwere manier van contactloos betalen: met de smartphone. Elke smartphone die is uitgerust met een zogeheten NFC-chip, is hiertoe in staat. De meeste nieuwe telefoons beschikken hierover. Middels een app waaraan de klant diens bankkaart heeft gekoppeld, vindt de betaling plaats. Het proces is hetzelfde als bij contactloos betalen met een betaalpas: de klant houdt diens telefoon vlak naast de betaalterminal en de betaling is voltooid.

 

Betaalmethode 4: Mobiel betalen via een QR-code

Een vierde betaalmogelijkheid die je kan helpen betalen veiliger te maken in tijden van Corona, is via het scannen van een QR-code aan de kassa. De klant voert vervolgens zelf het bedrag in en dient te bevestigen met een pincode.

 

Naast de juiste betaalmethoden is het natuurlijk ook van belang dat je de juiste boekhoudpakketten inzet voor een nette administratie. Lees via de link verder welke (gratis) boekhoudpakketten er zijn.

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Hoe kun je het beste een zieke medewerker re-integreren?

Een zieke werknemers is altijd erg vervelend. Ten eerste natuurlijk voor de werknemer zelf. Als werkgever is het zaak om goed voorbereid te zijn...

Augmented reality

Door de komst van data gedreven technologie veranderen er veel dingen, in positieve en negatieve zin. Een groot voordeel van technologie is het voortdurend...

Positie in online zoekmachines optimaliseren

Lukt het jou maar niet om met jouw website de top van de online zoekmachines te bestijgen? Heb je een mooie website gebouwd, maar...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.