Waarom jij een ergonomische bureaustoel nodig hebt!

Heb jij ook vaak last van je rug? Krijg je het idee dat het wellicht van te veel of verkeerd sporten is? Grote kans dat je bureaustoel hier niet bij helpt. Wanneer je een vak beoefend waar je veel zit is het belangrijk een goede stoel te hebben. Helaas hebben de meeste organisaties niet een bureaustoel waar je blij van wordt. Het zijn standaard stoelen voor iedereen. Kans is groot dat wanneer je hierbij weinig loopt of opstaat je rugklachten gaat oplopen.

 

In dit artikel gaan we wat dieper in op het juiste werken, het verminderen van verzuim en de stoel die iedereen nodig heeft. Namelijk de ergonomische bureaustoel met lendensteun.

 

Grote kans dat je nog niet weet wat een ergonomische bureaustoel is, daarom ga ik je hier uitleggen wat het is

 

Wat is een ergonomische bureaustoel?

De ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen voor het menselijk lichaam. De stoel biedt goede ondersteuning en voldoende bewegingsvrijheid voor de gebruiker. Bij het ontwerpen van bureaustoelen is rekening gehouden met verschillende houdingen en zithoudingen. Het is fijn om te weten dat we niet geboren zijn om te zitten, we willen beweging en verandering. Daarom kan een goede ergonomische bureaustoel ook dynamisch worden versteld.

 

Een reden om deze stoelen te kiezen is voor de juiste steun voor jou of je medewerkers. Je lichaam zit perfect in de stoel. Dit verhoogt per definitie de productiviteit. Maar zeker voor organisaties waar medewerkers veel in stoelen zitten zou je dit bijna moeten verplichten.

 

Andere voordelen zijn minder klachten en bijvoorbeeld een hoger comfort. 

 

Wat is een goede stoel

Er zijn meerdere onderzoeken geweest naar de juiste stoelen en zithouding. Zoals iedereen weet is het belangrijk je rug recht te houden. Op een verkeerde stoel ga je al gauw onderuit zitten. Dit is heel slecht voor je rug. Hieronder een aantal punten wat belangrijk is:
1) Voeten moeten vlak op de grond kunnen

2) Nekondersteuning

3) Juiste zithoek

4) Armlegger op de juiste hoogte

5) Goede lende-ondersteuning


Wanneer je stoel aan deze eisen voldoet ben je al een eind in de goede richting. Vraag je werkgever vooral naar een goede stoel. Dit zal je werkgever je zeker gunnen aangezien het hem minder verzuim zal geven!

Ben je overtuigd en wil je eens om je heen kijken? Dan kun je een bureaustoel bekijken en kopen op bureaustoel.nl. Die hebben een enorm assortiment, neem snel een kijkje!

 

 

Niels
Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.