VCA examen doen, waar moet je zijn?

Om te beginnen voor de lezers die niet weten wat een VCA examen is, hier is wat extra informatie.

VCA staat voor veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemer. De checklist is een vragenlijst die is ontwikkeld als een screening- en screeningsysteem. Een “aannemer” is een bedrijf dat voor anderen (klanten) werkt. VCA heeft als doel de veiligheid binnen en buiten de werkplek voor werkgevers en werknemers te verbeteren. Afhankelijk van de aard en complexiteit van de activiteit kan het bedrijf verschillende niveaus van certificering uitvoeren, namelijk VCA*, VCA** en VCA Petrochemie. De website van SSVV biedt een eenvoudig hulpmiddel om het certificeringsniveau te bepalen.

 

In welke talen is het VCA examen beschikbaar?

Om meerdere nationaliteiten te voorzien van de juiste toetsing. Is het gewenst om meerdere talen aan te bieden. Wil jij in een van de volgende talen je VCA examen halen: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Spaans, Turks, Bulgaars, Kroatisch, Russisch. Het VCA Basis examen duurt 60 minuten of 75 minuten bij het voorleesexamen. Dan moet je je VCA examen doen bij in1keerVCA.

 

Om je alvast een beetje voor te bereiden op de toets kan je naar in1keervca.nl gaan. Daar hebben ze in hun blogomgeving voorbeeldvragen staan. Dit zijn vragen waar de antwoorden ook worden getoond. Dan kan je na het leren toetsen of je alles weet. Super handig!

 

B VCA examen

Het B VCA examen staat voor het basis examen. Met dit basis diploma kan je laten zien dat wanneer het aankomt op basiskennis je mee kunt komen. Je kunt dus veilig werken en rekening houden met het milieu. Dit wordt getracht bij meerdere banen. Bijvoorbeeld wanneer je op een bouwterrein of bijvoorbeeld in een risicovolle omgeving werkt. 

Ook dit basis examen wordt aangeboden op in1keervca.nl. Dit kan ja vinden bij VCA Basis.

We hopen je verder te hebben geholpen met deze blog!

Niels
Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

1 REACTIE

  1. Goed om te weten dat een VCA cusus in verschillende talen mogelijk is. Ik ga mij verder verdiepen in de opleidingsmogelijkheden voor groepen en bedrijven. Handig om te weten dat het examen niet al te lang duurt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Wat is de beste positie voor je lichaam tijdens een vergadering?

In de hectiek van ons professionele leven besteden we vaak veel tijd aan vergaderingen. Of het nu face-to-face is of virtueel, de manier waarop...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.