VCA examen doen, waar moet je zijn?

Om te beginnen voor de lezers die niet weten wat een VCA examen is, hier is wat extra informatie.

VCA staat voor veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemer. De checklist is een vragenlijst die is ontwikkeld als een screening- en screeningsysteem. Een “aannemer” is een bedrijf dat voor anderen (klanten) werkt. VCA heeft als doel de veiligheid binnen en buiten de werkplek voor werkgevers en werknemers te verbeteren. Afhankelijk van de aard en complexiteit van de activiteit kan het bedrijf verschillende niveaus van certificering uitvoeren, namelijk VCA*, VCA** en VCA Petrochemie. De website van SSVV biedt een eenvoudig hulpmiddel om het certificeringsniveau te bepalen.

 

In welke talen is het VCA examen beschikbaar?

Om meerdere nationaliteiten te voorzien van de juiste toetsing. Is het gewenst om meerdere talen aan te bieden. Wil jij in een van de volgende talen je VCA examen halen: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hongaars, Italiaans, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Slowaaks, Spaans, Turks, Bulgaars, Kroatisch, Russisch. Het VCA Basis examen duurt 60 minuten of 75 minuten bij het voorleesexamen. Dan moet je je VCA examen doen bij in1keerVCA.

 

Om je alvast een beetje voor te bereiden op de toets kan je naar in1keervca.nl gaan. Daar hebben ze in hun blogomgeving voorbeeldvragen staan. Dit zijn vragen waar de antwoorden ook worden getoond. Dan kan je na het leren toetsen of je alles weet. Super handig!

 

B VCA examen

Het B VCA examen staat voor het basis examen. Met dit basis diploma kan je laten zien dat wanneer het aankomt op basiskennis je mee kunt komen. Je kunt dus veilig werken en rekening houden met het milieu. Dit wordt getracht bij meerdere banen. Bijvoorbeeld wanneer je op een bouwterrein of bijvoorbeeld in een risicovolle omgeving werkt. 

Ook dit basis examen wordt aangeboden op in1keervca.nl. Dit kan ja vinden bij VCA Basis.

We hopen je verder te hebben geholpen met deze blog!

Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

De leukste teamuitjes voor teambuilding

Op de werkvloer is de sfeer onderling tussen collega’s erg belangrijk. Je bent natuurlijk allemaal aan het werk en bezig met hetzelfde doel, waardoor...

Hoe kun je het beste een zieke medewerker re-integreren?

Een zieke werknemers is altijd erg vervelend. Ten eerste natuurlijk voor de werknemer zelf. Als werkgever is het zaak om goed voorbereid te zijn...

Augmented reality

Door de komst van data gedreven technologie veranderen er veel dingen, in positieve en negatieve zin. Een groot voordeel van technologie is het voortdurend...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.