Vaststellingsovereenkomst, vraag naar de reden

Wanneer je in dienst bent bij een werkgever bestaat er een kans dat de werkgever niet tevreden is. Dit kan te maken hebben met veel verschillende oorzaken. Het gevolg kan zijn dat je werkgever je een vaststellingsovereenkomst aanbiedt. Let op, dit is dus een aanbod, je hoeft niet akkoord te gaan. Sterker nog, er wordt geadviseerd niet direct te tekenen. Je wilt namelijk eerst weten wat voor effect het bijvoorbeeld heeft op je WW-uitkering.

Wat staat er in een vaststellingsovereenkomst?

De standaard gegevens als naam en adresgegevens van beide partijen worden hierop genoteerd. Dit is dus zowel van de werkgever als de werknemer. Ook hoort er op je vaststellingsovereenkomst (of beëindigingsovereenkomst ook wel eens genoemd) de datum waarop deze overeenkomst is gesloten en per welke datum de arbeidsovereenkomst tot een einde komt..

Wanneer de vaststellingsovereenkomst voor een WW-uitkering gebruikt gaat worden is het belangrijk dat dit ook vermeld wordt.  Een vereiste hierin is dat het ontslag niet aan de werknemer te wijten is en er voor de werkgever een geldende opzegtermijn moet worden aangeboden.

Het maken van een beëindigingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst kan voor beide partijen voordelig zijn. Voor de werkgever heeft het te maken met een ontbrekende ontslagprocedure. De verantwoordelijkheid voor het opstellen van het document ligt bij de werkgever. Wanneer de werkgever deze heeft opgesteld en gedeeld kunnen beide partijen, als zij akkoord gaan met de inhoud, ondertekenen. Het document is ook alleen rechtsgeldig op het moment dat beide partijen deze ondertekend hebben.

Vraag naar de reden waarom werkgever je een vaststellingsovereenkomst aanbiedt

Als je werkgever geen goede reden heeft voor ontslag, hoef je uiteraard niet akkoord te gaan met beëindiging van je arbeidsovereenkomst. Maar je kan het ontbreken van een goede ontslagreden ook gebruiken om een hoge ontslagvergoeding uit te (laten) onderhandelen.

Neem rust na een beëindigingsovereenkomst

Het proces van een vaststellingsovereenkomst kan soms een intensief proces zijn. Om deze periode goed te verwerken is het belangrijk ook weer even je rust te nemen. In dat verband kan het van belang zijn een periode van vrijstelling van werk met loondoorbetaling in de beëindigingsovereenkomst af te spreken. Wel moet je alvast beginnen met solliciteren naar ander werk als je weet dat je werkloos wordt. Dat is een voorwaarde die het UWV stelt bij het toekennen van een ww-uitkering.

Hulp bij een vaststellingsovereenkomst nodig? Kijk dan vooral even op deze link.

Vaststellingsovereenkomst.org is een organisatie die zich hard maakt voor het beste resultaat. Met meer dan 15.000(!!) afgehandelde zaken en meer dan 20 jaar ervaring kan deze partij je het gewenste resultaat opleveren. Dit bespaart je hoofdpijn en onduidelijkheid.

Neem ook vooral eens een kijkje op hun website, ze bieden je kosteloos een check op jouw ontslag voorstel aan. Zo weet je dus in het begin of je het juiste aanbod hebt gekregen.

Niels
Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.