NLP training zinvol voor jou? Misschien wel!

Leuk dat je weer een blog komt lezen. In deze blog gaan we je uitleggen wat NLP is. Om NLP te begrijpen leggen we eerst de afkorting uit. NLP staat voor Neuro linguistisch programmeren. Klinkt ingewikkeld, is heel simpel. Neuro staat namelijk voor de interactie die je hersenen automatisch met elkaar maken. Zonder dat je dat doorhebt. Linguïstisch staat voor taal in de breedste zin van het woord. Zoals verbaal en non verbaal. Als je een NLP training gaat volgen, kom je erachter waarom je doet wat je doet, hoe je het kan veranderen en hoe je het in je voordeel kunt gebruiken. Je communicatie wordt beter, en je creëert meer diepgang.

 

Deze training wordt vaak ingezet voor zelfontwikkeling en verbetering. Communicatie en gedrag liggen heel nauw bij elkaar. Communicatie stuurt namelijk je gedrag, wat je zegt en doet heeft te maken met je mindset. Door NLP krijg je hier invloed op. De kansen die jij voor jezelf wilt creëren. In elk werkgebied is dit toepasbaar, zakelijk maar ook zeker privé. Communicatie is er namelijk altijd, in elke situatie.

 

Communicatie is de key in elke relatie. Wanneer je je opdrachtgever positief wilt beïnvloeden of rapporteren over de gedane werkzaamheden is het belangrijk dat je dit op je juiste manier doet.

 

Waarom een NLP training?


Wanneer je het belangrijk vindt om je doelen te behalen en jezelf ontwikkelt om kansen te creëren. Je communicatie verbetert waardoor gesprekken beter worden en je voor jezelf kunt opkomen. Dan is deze training perfect voor jou.

Een aanbieder van deze trainingen in nlpacademie.nl. De NLP opleidingen van NLP Academie zorgen ervoor dat jij alle vaardigheden ontwikkelt om communicatie met jezelf en andere te verbeteren. Door de verschillende opleidingen kun je zelf kiezen welke het beste bij je past. Er zijn intensieve trainingen waarin je 15 dagen wordt beetgenomen. Ook zijn er wat eenvoudigere trajecten om mee te starten zoals de NLP 2 dag, ’de basis in 2 dagen’ training.

Neurolinguïstisch programmeren is dus een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. Maar waar komt NLP eigenlijk vandaan?

 

Oorsprong NLP

In de jaren zeventig is NLP onstaan. Vanuit de grondleggers John Grinder, Richard Bandler en Frank Pucelik. Deze personen borduurden verder op het werk van een aantal andere personen. Het is dus ontstaan in de Verenigde Staten. Richard en John waren van mening dat het communicatieproces tussen mensen gebaseerd is op neuropsychologie, cybernetice en taal. Buiten deze bevindingen ontdekten deze drie dat het proces ook te beïnvloeden is. Vandaar dus de term Neuro Linguïstisch Programmeren.

Neem snel een kijkje op de website van NLPacademie.nl

 

Niels
Niels
Als succesvol e-commerce ondernemer, marketeer én salesbaas, deelt Niels maar al te graag zijn inzichten en interessante nieuwtjes.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.