Jezelf specialiseren na je opleiding

Als je klaar bent met je HBO of WO opleiding en je gaat het werkveld in dan heb je natuurlijk heel veel kennis op zak. Echter is deze kennis die je meekrijgt vanuit school vaak erg globaal. Het kan dan ook zo zijn dat wanneer je een tijdje aan het werk bent dat je aan jezelf merkt dat het tijd is om je te specialiseren in een bepaald vak of een bepaalde richting. Hiervoor kan je dan een opleiding of een cursus volgen naast je werk om jezelf op deze manier nog meer van waarde te maken voor het bedrijf. Wil je meer weten over hoe jij jezelf kan specialiseren na je opleiding? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie over hoe je dit het beste kan doen.

Kies waarin jij beter wilt worden 

Als je inmiddels al aan het werk bent of je bent op zoek na een baan na het afronden van je HBO of WO opleiding, dan zijn er een hoop mensen die er al redelijk snel achter komen dat je moet opvallen als je van waarde wilt zijn voor een bedrijf. Daarom is het dan ook een heel erg goed idee als jij er voor kiest om jezelf binnen jouw functie te specialiseren. Kijk wel eerst goed waar je dan precies beter in wilt worden en of dit het waard is om tijd, moeite en geld in te investeren. 

 

Zoek de best mogelijke opleiding uit 

Als het dan zo ver is en je gaat beginnen aan een opleiding of cursus, dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat je deze gaat volgen bij een institutie die goed aangeschreven staat zodat jouw certificaat ook echt iets waard is. Daarom is het een goed idee om eens te kijken naar een Lean Six Sigma Black Belt opleiding. Dit is een opleiding en training die erg hoog aangeschreven staat en waar jij je ook daadwerkelijk kan gaan ontwikkelen. Ook andere Post HBO opleidingen zijn erg goed om mee aan de slag te gaan en om zo jouw horizon te verbreden. 

 

Zoek een cursus of opleiding die bij jouw levensstijl past 

Als je naast je baan een cursus of opleiding gaat volgen dan moet het natuurlijk wel passen bij je huidige levensstijl. Dit is dan ook een overweging die je moet maken wanneer je aan de slag gaat met een extra bezigheid naast je huidige baan. 

Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Een animatie video laten maken voor je bedrijf; wat zijn de voordelen?

In de moderne zakenwereld is het belangrijk om op te vallen tussen de concurrentie en je boodschap duidelijk over te brengen naar je doelgroep....

Binance Nederland: stand van zaken

Binance, opgericht als een van de toonaangevende cryptocurrency-exchanges, bevindt zich momenteel op een kruispunt van regelgeving, uitbreiding en uitdagingen. Om te voldoen aan de wettelijk...

Tips voor het efficiënt uitvoeren van pre-employment screening processen

Pre-employment screening is een belangrijk onderdeel van het wervingsproces voor bedrijven. Het helpt bij het beoordelen van de geschiktheid en betrouwbaarheid van potentiële werknemers...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.