Jezelf specialiseren na je opleiding

Als je klaar bent met je HBO of WO opleiding en je gaat het werkveld in dan heb je natuurlijk heel veel kennis op zak. Echter is deze kennis die je meekrijgt vanuit school vaak erg globaal. Het kan dan ook zo zijn dat wanneer je een tijdje aan het werk bent dat je aan jezelf merkt dat het tijd is om je te specialiseren in een bepaald vak of een bepaalde richting. Hiervoor kan je dan een opleiding of een cursus volgen naast je werk om jezelf op deze manier nog meer van waarde te maken voor het bedrijf. Wil je meer weten over hoe jij jezelf kan specialiseren na je opleiding? Lees hieronder dan snel verder voor meer informatie over hoe je dit het beste kan doen.

Kies waarin jij beter wilt worden 

Als je inmiddels al aan het werk bent of je bent op zoek na een baan na het afronden van je HBO of WO opleiding, dan zijn er een hoop mensen die er al redelijk snel achter komen dat je moet opvallen als je van waarde wilt zijn voor een bedrijf. Daarom is het dan ook een heel erg goed idee als jij er voor kiest om jezelf binnen jouw functie te specialiseren. Kijk wel eerst goed waar je dan precies beter in wilt worden en of dit het waard is om tijd, moeite en geld in te investeren. 

 

Zoek de best mogelijke opleiding uit 

Als het dan zo ver is en je gaat beginnen aan een opleiding of cursus, dan is het natuurlijk wel de bedoeling dat je deze gaat volgen bij een institutie die goed aangeschreven staat zodat jouw certificaat ook echt iets waard is. Daarom is het een goed idee om eens te kijken naar een Lean Six Sigma Black Belt opleiding. Dit is een opleiding en training die erg hoog aangeschreven staat en waar jij je ook daadwerkelijk kan gaan ontwikkelen. Ook andere Post HBO opleidingen zijn erg goed om mee aan de slag te gaan en om zo jouw horizon te verbreden. 

 

Zoek een cursus of opleiding die bij jouw levensstijl past 

Als je naast je baan een cursus of opleiding gaat volgen dan moet het natuurlijk wel passen bij je huidige levensstijl. Dit is dan ook een overweging die je moet maken wanneer je aan de slag gaat met een extra bezigheid naast je huidige baan. 

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.