Heren of vrouwen werkkleding, maakt het echt een verschil?

De laatste jaren verdwijnt het mannen-vrouwen verschil langzaam en worden steeds meer dingen ‘gender neutraal’. Ook wordt het steeds normaler voor kleding om niet meer alleen voor mannen of alleen voor vrouwen verkocht te worden. Bij werkkleding is dit echter niet helemaal het geval. Hier wordt over het algemeen een duidelijk onderscheid gemaakt als het op gender aankomt. Maakt het echt een verschil of je werkkleding koopt voor een man of voor een vrouw? Is het noodzakelijk dat je hier echt op let?

 

 

Pasvorm is belangrijk

 

Het antwoord hierop heeft eigenlijk twee kanten. Als je naar bepaalde punten kijkt, maakt het wel degelijk uit. Denk bijvoorbeeld aan de pasvorm van bepaalde werkkleding. Neem een werkbroek. Het lichaam van een man ziet er anders uit dan dat van een vrouw, en een mannenwerkbroek zal op een vrouwelijk lichaam dan ook niet goed passen. Dat terwijl de pasvorm van werkkleding juist zo belangrijk is als het aankomt op veiligheid. Je wil geen broek die afzakt of die erg veel stof over heeft, aangezien dit voor nieuwe veiligheidsrisico’s kan zorgen.

 

Ook bij schoenen is dit het geval. Hier gaat het dan met name om de maat en grootte van de schoen. Er zijn wel uniseks schoenen, maar de meeste merken hebben de schoenen toch nog apart van elkaar. Het is nou eenmaal een feit dat mannen gemiddeld grotere voeten hebben van vrouwen en dat je als vrouw dus ook een stuk kleinere schoenen nodig hebt. Dames werkschoenen van Proforto zijn toch net anders, en passen net beter. Je wil dan ook dat schoenen goed passen, en met werkschoenen is dit al helemaal erg belangrijk. Jouw voeten moeten ten alle tijden goed beschermd zijn, en je moet de hele dag comfortabel kunnen lopen en bewegen. Veiligheid en comfort staat namelijk op nummer één, en de juiste pasvorm is hierbij eigenlijk de meest belangrijke factor.

 

Het kan soms wel

 

Er zijn ook genoeg dingen waarbij het eigenlijk niet echt uit maakt of het nou voor mannen of vrouwen bedoeld is. Echter kunnen jassen of werktruien voor dames wel een andere pasvorm hebben. Het is daarom belangrijk dat hier goed op gelet wordt. Je zou ook kunnen kiezen voor unisex kleding. Deze kleding is speciaal ontworpen voor beide geslachten en heeft geen specifieke pasvorm. Zo lang het je maar beschermt en warm houdt, en je er comfortabel de hele dag goed in kan werken.

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.