Alles over een kantoor inrichten thuis

Een heel groot deel van de werknemers werkt momenteel thuis vanwege corona. Veel werkgevers hebben aangegeven dat ook ná corona thuiswerken een blijvertje zal zijn. Daarom is het belangrijk om het thuiswerken in goede banen te leiden door thuis een kantoor in te richten waar prettig en productief gewerkt kan worden. Lees daarom hier alles over thuis een kantoor inrichten.

 

De beste tips voor jouw thuiskantoor

Probeer je thuiswerkplek zo veel mogelijk op je werkplek op kantoor te laten lijken. Met de onderstaande tips kom je een heel eind.

 

1. Zorg voor een goede set-up

Richt je werkplek ergonomisch in met een goede bureaustoel en een bureau waar je goed aan kunt werken. Regel eventueel een extra computerscherm van je werk wanneer je laptop eigenlijk niet volstaat. Je zult veel tijd achter je bureau en scherm doorbrengen, dus voorkom RSI-klachten of andere klachten door een verkeerde opstelling.

 

2. Houd dezelfde structuur aan

Structuur is erg belangrijk voor je productiviteit, maar ook voor je mentale gesteldheid. Begin daarom op dezelfde tijd aan je werkdag, houd op dezelfde tijden pauze en stop gewoon op dezelfde tijd als je gewend bent. Voorkom dat je langer doorwerkt dan eigenlijk hoeft. Je kunt zelfs doen alsof je naar het werk gaat door naar kantoor of het station te fietsen – en dan rechtsomkeert te maken naar huis. Zo voorkom je eveneens dat je de hele dag binnen zit.

 

3. Zoek de rust op 

Heb je kinderen, een partner of huisgenoten, dan is de kans groot dat ook zij meer tijd thuis doorbrengen. En dit zal ten koste kunnen gaan van jouw concentratie en productiviteit. Richt dus een aparte ruimte in voor jouw werkzaamheden, voor zover mogelijk. Stel regels op wanneer je absoluut niet gestoord mag worden, en investeer in een goede koptelefoon die geluid van buiten filtert.

 

4. Blijf je collega’s zien

Dronk je voorheen om 10:00 uur een kopje koffie met je collega’s? Houd dit er dan in, maar dan via Zoom of een andere videoverbinding. Veel mensen geven aan zich eenzamer te voelen tijdens de coronacrisis, en zulke virtuele koffiepauzes kunnen al enorm helpen en je stemming verbeteren. En dat komt de rest van je werkdag alleen maar ten goede. Wil je iets voorleggen aan een collega, doe dat dan ook vooral via (video)bellen in plaats van een appje of de mail. En vergeet de kantoorhumor niet!

Robert
Robert
Marketeer, e-commerce specialist en spreker. Robert let scherp op trends en ontwikkelingen in ondernemersland en schrijft er hier over, op Businesstrend.nl.

Meer van deze auteur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerd

Nieuwste

Tips voor beginnende kunstenaars

Het wordt weer zomer, en dat kan maar één ding betekenen: de grote fantasy markten en events komen er weer aan. Voor veel kunstenaars...

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden: 6 opties op een rijtje

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bescherm jij je bedrijf tegen schade die je tijdens het werk bij klanten veroorzaakt. Helaas is het niet zo dat je...

De evolutie van bedrijfsvoering: de impact van technologische innovatie

In de snel evoluerende zakelijke wereld van vandaag is de impact van technologische innovatie op de moderne bedrijfsvoering onmiskenbaar. Technologische vooruitgang heeft de manier...

Op de hoogte blijven van het laatste business nieuws?

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met de nieuwste artikelen - en exclusieve tips.